BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,77
ALTIN 2.411,60
HABER /  POLİTİKA

Genelkurmaydan Putine destek

Genelkurmay, Rus lider Putin'in ABD-NATO'yu eleştiren konuşmasını internet sitesinde yayınladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 43. Münih Güvenlik Konferansındaki "ABD ve NATO"yu eleştiren konuşmanın tam metnini internet sitesinde yayımladı.

Putin, 10 Şubat 2007'deki konuşmasında, Soğuk Savaş sonrasında öngörülen tek kutuplu dünyayla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, "Günümüz dünyasında, tek kutuplu dünyanın kabul edilemez olmasının yanı sıra, aynı zamanda imkânsız olduğu kanaatindeyim" görüşünü dile getirmişti.
Tek taraflı ve çoğu kez gayri meşru olan eylemlerin hiçbir soruna çare olmadığını vurgulayan Putin, bunların yeni insanlık trajedilerine sebep olduğunu ve yeni gerilim noktaları yarattığını kaydetmişti.

Putin ABD ve NATO'yu şu sözlerle eleştirdi:

"BM yerine NATO ya da AB'yi koymamıza gerek yok. Ne zaman ki, BM uluslararası toplumun güçlerini gerçek anlamda birleştirir ve çeşitli ülkelerdeki olaylara gerçekten tepki gösterebilecek hale gelir ve biz uluslararası hukuku göz ardı etmeyecek duruma gelirsek, o zaman durum değişebilir. Aksi halde, şu anki durum bir çıkmaza gidecektir ve yapılan ciddi hataların sayısı katlanarak artacaktır. Buna paralel olarak, uluslararası hukukun gerek kavramsal olarak gerek normlarının uygulanması bakımından evrensel bir niteliğe kavuşması gerekmektedir."