BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklar daha da artacak

Türkiye yazın en sıcak günlerini yaşıyor. Sıcak hava ve nem bunaltıyor. Sıcaklık bazı bölgelerde 40 derecenin üzerinde.

Abone ol

Nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha fazla oluyor herkes serinlemenin çaresini arıyor.

Sıcak hava kavuruyor,. nem bunaltıyor. Türkiye en sıcak günlerini yaşıyor.

Bunaltıcı hava nedeniyle herkes serinlemenin yolunu arıyor. Su parkları, sahiller,parklar ve mesire alanları sıcaktan kurtulmanın adresi oldu.

Tatil yerlerinde olanlar şanslı. Deniz ve havuzlar serinlemek isteyenlerle dolu...

Kuşadası'nda sıcaklık 43 derece olunca işletmeciler de farklı yöntemler aradı Havuza gelenler yağmur dansı ve hortumlarla serinletildi

Nem oranın yüzde 70'leri aştığı Antalyan'ın Manavgat ilçesinde havuzlara buz takviyesi yapıldı.

Adana'da hissedilen sıcaklık 45 dereciye ulaştı. Tehlikeli ve yasak olmasına rağmen süs havuzları ve kanalları serinlemek isteyenlerin akına uğradı.

İç Ege ve Anadolu'da hava sıcaklğı mevsim normallerinin üzerinde Afyonkarahisar 39 dereceyi gördü Halka park ve bahçelere akın etti. Konya ve Karaman'da ise sıcaklık 41 derece oldu. Ağaçlık alanlar ve park ve bahçeler serinlemenin adresiydi.

Güneydoğu bölgesi de kavruluyor. Serinlemek isteyenler havuzlara ve nehirlere koştu. Mardin'de 46 dereceye varan hava sıcaklığı nedeniyle mesire alanları doldu taştı.

Uzmanlar etkisini sürdürecek sıcak hava ve neme karşı uyarıyor.

ŞANLIURFA'DA SOKAKLAR BOŞALDI ÇÖL SICAKLARI ASFALTI ERİTTİ

ŞANLIURFA'da, son günlerde artan hava sıcaklıkları kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının gölgede 43 derece olduğu kentte sokaklar boşalırken, dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar ise buldukları ağaç gölgesine sığınarak güneşten korunmaya çalışıyor. Kentte en yüksek sıcaklık ise 46.6 derece ile Birecik İlçesi'nde yaşandı.

SICAKLAR CİZRE´ DE KEPENK AÇTIRMIYOR

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklığı, vatandaşın günlük yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçede yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle esnafların bir kısmı kepenklerini açmazken, esnafların genellikle akşam saatlerinde kepenklerini açtıkları gözlendi. Çocuklar ve gençler ise, ilçenin ortasından geçen dicle nehrine girerek serinlemeye çalışıyor.

SICAKLAR HASTANE BAHÇESİNİ MESİRE ALANINA ÇEVİRDİ

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hastası olan hasta yakınları sıcak havadan bunalınca kendilerini serinlemek için hastane bahçesindeki ağaç altlarına attılar. Kimi aileler yemek yerken kimileri ise uyumayı tercih ettiler.

20 METREDEN SUYA ATLIYORLAR

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karadeniz sahilindeki Kerpe'de, dalgaların etkisiyle doğa harikasına dönüşen ve yükseklikleri 20 metreyi bulan kayalıklar yüksekten atlamayı seven gençlerin çekim merkezi oldu. Bu bölgede oturanların yanı sıra adrenalin için başka İstanbul olmak üzere diğer illerden de buraya gelen gençler, önce çıplak ayakla kayalığa tırmanıyor, daha sonra kendilerini 20 metre yükseklikten Karadeniz'in soğuk sularına bırakıyor.