BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da dolandırıcılık çetesine darbe

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasayı 1,5 milyon TL dolandıran çeteyi çökertti.

Abone ol

25Adıyaman'da, M.A. liderliğindeki nitelikli dolandırıcılık çetesi başka şahıslar adına tescil ettirdikleri Toros İnşaat ve Pazarlama isimli şirket kurarak piyasayı dolandırdı.

İddiaya göre, şirket adına bankalardan çek koçanları düzenledikleri, düzenlenen çek koçanları ve senetlerle piyasadan malzeme alarak bu işyerinde ve Adana ilinde açtıkları yine aynı isimli firmada piyasa değerinin altında satarak nakit paraya çevirdikleri, ileri tarihli verdikleri çek ve senetlerin gününün gelmesi ile birlikte işyerlerindeki malzemeleri boşaltarak depo olarak kiraladıkları başka bir yere taşıdıkları tespit edildi.
Polis ekipleri aldıkları ihbarı değerlendirerek, çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde, işyerlerini adına tescil ettirdikleri şahısların mal varlığı olmadığından alacaklı şahısların alacaklarını tahsil edemedikleri, bu yolla nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyerek piyasayı 1,5 milyon TL üzerinde dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri ve birçok insanı zarara uğrattıkları bilgileri elde edilmiştir.

Polis ekipleri Adıyaman'da iki ayrı depoya geçe geç saatte operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt lideri M.A. ve diğer örgüt üyeleri O.G, S.A, Ö.K ve M.H isimli şahıslar yakalandı.

Olay ile ilgili olarak yakalanan şahısların evlerinde ve depo olarak kullandıkları 2 ayrı yerde yapılan aramada çok sayıda motosiklet, kuru gıda, bakliyat, güneş enerjisi, sıvı içecek, jeneratör, yatak, baza, çapa makinesi, yer parkesi ve değişik muhtelif malzemeler ele geçirildi. Polis ekipleri aynı çetenin Adana'da da M.K isimli şahıs ismine yeni bir şirket açtıklarını tespit etti. Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.