BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Metro Bursa'ya bereketli geldi

Bursaray C etabı inşaatı sürerken, metro güzergahı üzerinde bulunan yerleşim yerlerindeki gayri menkul fiyatları arttı.

Abone ol

Bursa'nın Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce mahallerindeki arsa ve daire fiyatlarında gözle görülür bir artış dikkati çekiyor.

Tatil mevsimi olması sebebiyle sektörün durma noktasında olduğunu söyleyen emlakçiler, buna rağmen metro çalışmalarıyla doğru orantılı olarak gayri menkul fiyatlarında hissedilir bir artış olduğunu bildirdi. Özellikle metro duraklarının belli olmasından sonra durağa yakın dairelerde yüksek fiyat artışı gözlenirken, arsa fiyatları da tırmandı.

Hem mevsimin durgun olması, hem de metro inşaatı tam bitmemesine rağmen artan fiyatların sektörün açılması ve metronun sefere başlamasıyla daha da yükselmesi bekleniyor. Söz konusu zeminin önceden bataklık olduğu yönündeki söylentilerinin bu semtlerin cazibesini azalttığını söyleyen emlakçiler, metroyla birlikte ulaşımı kolaylaşacak olan mahallelere rağbetin artmasını beklediklerini ifade etti.
Uludağ Üniversitesi'ne yakın olmasından dolayı daha çok üniversite personeli ve öğretim elemanlarının tercih ettiği Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce mahallerine talebin artması bekleniyor. Bölgede daire almak isteyen vatandaşlar, daha çok yeni bitmiş inşaatlardan daire tercih ediyor. Metro duraklarına yakın olan dairelere ise talep hayli fazla.

Duraklara yakın olan dairelerin fiyatları diğer dairelere nazaran bir hayli yükselmiş durumda. Geçen yıl 130-150 bin TL'ye alınabilen dairelerin fiyatları bu yıl 160 bin TL'den başlayıp 200 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bir yıl önce 100 bin TL'ye alınabilecek arsalar ise bu yıl 125 bin TL'ye satılıyor. Daire kiraları ise 500 ile 1000 TL arasında değişiyor.