BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CNN Türk ekranında gergin anlar

Yüksek Askeri Şura toplantılarının ikinci günü sürerken Ankara'nın sıcak atmosferi CNN Türk ekranlarını da yaktı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Hande Fırat'ın YAŞ öncesi alınan yakalama kararı ile ilgili olarak canlı yayında ekrana çıkardığı iki hukukçunun gerilimli tartışması, konuklardan birinin telefon bağlantısını kapatması ile son buldu.



İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim elemanı Prof. Dr. Ersan Şen ile Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş'ın katıldığı ve canlı yayınlanan programda  tartışma bir anda öyle alevlendi ki Ümit Kardaş yayını terketti.

Bodrum'dan telefon ile katıldığı Kardaş önce programda stüdyo konuğu olan Prof. Şen'e "Siz beni tanımıyorsunuz herhalde. Siz çok konuştunuz biraz da beni dinleyin" dedi.

"SİZ KONUŞMASANIZA"

Kardaş ardından şöyle devam etti: "Her mesleğin etik ilkeleri ve kitabı vardır. Gazetecilerin de vardır. Avukatlarında da vardır. 'Etik bir şey yoktur' demek fevkalade yanlış." Bu esnada Prof. Şen'in konuşmaya dahil olma çabası üzerine Kardaş, sesini yükselterek "Siz konuşmasanıza" diye bağırdı.

"MUGALATA YAPMAYIN"

Şen'in dokunulmazlık ile ilgili olarak sarfettiği "Mugalata yapmayın, ben başka bir şey söylüyorum, siz başka bir şeye giriyorsunuz." sözleri üzerine programın iki konuğu da birbirini demogoji yapmakla suçladı.

Kardaş'ın "Bir dinleyin bakalım. Bir akademisyensiniz. Biraz dinlemeniz anlamanız lazım." şeklindeki sözlerine Şen, "ben sizi dinliyorum, ne olduğunuzu da anladım" diye yanıt verdi ve ardından "Bana neyin yakışıp yakışmayacağına kendim karar veririm" diye devam etti.

ZATEN BAĞLANMAK İSTEMEMİŞTİM

Gerilimli saniyeler boyunca tartışmaya müdahale edemeyen Sunucu Hande Fırat'ın "Ersan Şen ve Ümit Kardaş, bir dakikanızı rica edeceğim. Ankara stüdyomuzda da bir konuğumuz var" şeklindeki sözleri üzerine, Ümit Kardaş "Efendim ben çekileyim. Zaten bağlanmak istememiştim. Böyle monolog şeklindeki bir programda tartışmaya hiç girmem. Müsadenizi istiyorum." dedi ve telefonu kapattı.