BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Sıcak gelişme! Üç mahallede yoğun çatışma

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde başlayan operasyonlar 3 mahallede yoğunlaştı. İlçede hava ve zırhlı araç hareketliliği sürüyor.

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından 11 gün önce başlayan operasyonlar devam ederken, çatışmalar dünden bu yana 3 mahallede yoğunlaştı. İlçedeki hava ve zırhlı araç hareketliliği ise sürüyor.

Yüksekova'da barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin etkisizk hale getirilmesi için polis ve askerin 13 Mart'ta başlattığı kapsamlı operasyonlar sürüyor.

65 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında ilçede şu ana kadar 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 34 el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirtirken, operasyonların da dünden beri Cumhuriyet, Güngör ve Kaniheyder mahalellerinde yoğunlaştığı bildirildi.

HAVA HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR

Belirlenen hedeflere yapılan top atışının ardından zırhlı araçlarla girilen ve en çok barikat ve hendeğin bulunduğu Orman ve Kışla Mahalleleri'nde ise artık diğer mahallelere göre yüksek düzeylerde bir yoğunluğun olmadığı gözleniyor. Yürütülen operasyonlarla birlikte ilçedeki zırhlı araç ve hava hareketliği de sürüyor.