BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu baharı beklerken kar geliyor!

Hava durumu son raporları açıklandı. Başta İstanbul ve Ankara hava durumu olmak üzere yeni veriler şok etti. Sıcaklık batı bölglerde 7 derece birden düşecek. Hafta sonu ise Doğu bölgelerde yer yer kar yağışı etkili olacak.

Abone ol

İSTANBUL ve Ankara başta olmak üzere son hava durumu tahminleri meteoroloji açıkladı. Son birkaç gündür lodosun etkisi ile mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar 7 derece birden düşecek. Özellikle batı bölgelerde hissedilecek sıcaklık düşüşleri yeni haftaya kadar devam edecek. Doğu bölgelerde ise haftasonu yer yer kar yağışı görülecek.

Peki İzmir, Bursa, Kocaeli, Bolu, Düzce, Eskişehir,Tekirdağ ve Çanakkal'de hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK DÜŞÜYOR

İSTANBUL hava durumu yeni tahminleri meteoroloji açıkladı. İstanbul'da sıcaklık poyrazın etkisi le 7 derece birden düşecek. Haftasonuna doğru sıcaklıklar daha da azalacak. Yeni hafta ile birlikte sıcaklık değerleri normale dönecek.

İstanbul için 5 günlük hava raporu...

İSTANBUL hava durumu son tahminler şöyle, parçalı ve çok bulutlu, Trakya ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Trakya'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) ve yer yer fırtına (50-70 km/saat), batısında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarında), Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı haftasonu Doğu bölgelerde azalacak yer yer kar yağışı görülecek.


HAVA SICAKLIĞI BATI BÖLGELERDE AZALIYOR

Hava sıcaklığının Lodosla birlikte Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hissedilir derece artacağı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR FIRTINA ŞEKLİNDE ESECEK

Kuzey, iç ve batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI!

Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir) ile Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) bu akşam saatlerinde başlayacak yağışların; yarın (24.03.2016 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini arttırarak kuvvetli (21-50 kg/m2); İzmir ile Edremit Körfezi çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.