BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Alman otomobil devinde bir şok daha!

Volkswagen, bu kez başka bir nedenle 177 bin otomobili geri çağırıyor.

Abone ol

Emisyon değerlerini özel bir yazılımla düşük gösterdiğinin ortaya çıkmasıyla dünya çapında 11 milyon otomobili geri çağırmak zorunda kalan Alman otomobil devi Volkswagen, bu kez başka bir nedenle 177 bin otomobili geri çağırıyor.

Alman Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA), 2014 ve 2015 model Passat otomobillerde merkezi bir elektronik hata olduğunu internet sayfasında duyurdu.

Spiegel Online’e konuşan bir VW sözcüsü, hata nedeniyle Passat marka otomobillerin geri çağırıldığını doğruladı. 177 bin aracın kaçının Almanya’da olduğu konusunda ise bilgi paylaşılmadı.

Merkezi elektronik aksamdaki hata nedeniyle motorun durabileceği, buna bağlı olarak fren ve servonun işlevini tam olarak yapamayacağı ve farların sönebileceği belirtiliyor. Hatanın acil çağrılmayı gerektirmediği ve şu ana kadar yaşanmış bir sıkıntı olmadığına dikkat çekilirken, sözkonusu sorunun tamirhanede kısa sürede giderilebildiği kaydedildi.

Öteyandan Spiegel Online, VW bünyesinde bulunan bir diğer otomobil markası Skoda Superb’de de 25 bin aracın aynı sorunu yaşadığını yazdı. Skoda Superb’lerin 6 binin Almanya’da olduğu belirtilirken, hatalı otomobillerin sahiplerine mektup yazılarak araçların önümüzdeki süreçte servislere çağrılacağı öğrenildi.