BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  GÜNCEL

IŞİD Başika planı Türk askerine neden saldırdı?

IŞİD'in Musul'da bulunan Başika Kampı'na neden saldırdığı ortaya çıktı. Türkiye'ninde aralarında bulunduğu 2 bin kişilik yeni Arap gücü, IŞİD'in saldırılarına neden oldu.

Abone ol

Terör örgütü IŞİD'in Başika'ya yönelik son saldırısının arkasında, TSK'nın İstiklal Caddesi'ndeki terör eyleminin ardından IŞİD hedeflerini vurması ve Musul'da 2 bin kişilik yeni bir Arap gücünü eğitmesi olduğu ortaya çıktı.

Başika'ya yönelik son saldırının ardında ise İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından Türk topçusunun IŞİD hedeflerini yerle bir etmesi olduğu iddia ediliyor. İstiklal'deki saldırıdan sonra canlı bombanın IŞİD militanı olduğu belli olunca Kilis Elbeyli'de yer alan Fırtına obüsleri Azez civarında belirlenen IŞİD mevzilerini imha etmişti. SALDIRI GÜNÜ CANLI BOMBA GÖNDERDİLER

Sabah'ın haberine göre, örgüte ağır kayıp verdirilen bu saldırıdan sonra IŞİD intikam için yeniden Başika'ya yöneldi. IŞİD'in Salı günü Başika'ya yönelik saldırısı obüslerle püskürtüldü. Örgütün Başika'ya saldırdığı gün Gaziantep sınırından Türkiye'ye canlı bomba sokmak istemesi de Türkiye'ye yönelik iki ayaklı saldırı stratejisini ortaya koydu. Sınır hattında yakalanan Suriye uyruklu 10 IŞİD militanından birinin üzerinden bomba düzeneği çıkmıştı.

YENİ ARAP GÜCÜ OLUŞTURULDU
Türkiye, Kilis'e düşen Katyuşa füzelerinin yanı sıra Suruç, Ankara Garı ve İstiklal'deki canlı bomba eylemlerinin hemen ardından IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle vurdu. Ancak Başika çevresinde yaşanan son gelişmelerde IŞİD'in Başika'yı hedefe almasındaki bir başka neden olarak öne çıkıyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye Başika'da Peşmerge'nin de içinde olduğu Musul Ulusal Muhafız Güçleri'nin yanı sıra yeni bir adım daha attı. Bölgedeki Araplardan gelen talep üzerine Türk askeri Başika'nın yakınında Musul Araplarından yeni bir güç daha oluşturdu. 2 bin Arap'ın eğitildiği bu kamp DAEŞ'i rahatsız etti. Azez'de kayıp veren IŞİD'in Başika'ya yönelik son saldırısının da 2 bin kişilik yeni Arap gücüne karşılık bir saldırı olduğu değerlendiriliyor.
PKK GÖRÜNÜMÜNDE AVRUPA'YA SIZIYOR
Terör örgütü IŞİD'in, militanlarını PKK üyesi görünümünde AB ülkelerine göndererek eylemler yaptırmayı planladığı öne sürüldü. PKK'nın Avrupa ülkelerinde rahat hareket ettiği ve ciddi destek bulduğu tezinden hareketle IŞİD'e bağlı çok sayıda hücrenin, önce terör örgütü PKK'ya sızıp daha sonra bu örgütün referansıyla çeşitli AB ülkelerine gittiği tespit edildi. Öte yandan İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak 1 kişi tutuklandı.