BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  MEDYA

Reza Zarrab hakkında şok iddia!

Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi Tolga Tanış, Reza Zarrab hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntılarını CNN Türk'te Ahmet Hakan'a anlattı.

Abone ol

Gazeteci Tolga Tanış, Reza Zarrab'ın büyük ihtimal tutuklanacağını bilmesine rağmen ABD'ye gitmiş olabileceğini söyledi. Tanış, İran'ın uluslararası toplum ile entegrasyonu sonrası Zarrab gibi isimlerin işlevsiz hale geldiğini belirten Tanış, Zencani'nin tüm mal varlığına İran'ın el koyduğunu hatırlattı.

Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi Tolga Tanış, CNN Türk'te Reza Zarrab ile ilgili Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Zarrab'ın ABD'ye tutuklanacağını bile bile gitmiş olabileceğini söyleyen Tanış, savcılığın hazırladığı iddianame hakkında da bilgi verdi.

İRAN BATI'YLA ANLAŞINCA

İran rejiminin nükleer programın sürdürmesi için ekonomik anlamda Zarrab ve Zencani'nin alan açtığını belirten Tanış, 2015'te İran ve Batı'nın anlaşmasıyla birlikte İran'ın kayıt dışı işlere ihtiyacı kalmadığı için bu iki ismin sistem dışına çıktığını söyledi.

ZARRAB İŞLEVSİZ HALE GELDİ

Ahmerinecad'ın 2005'te iş başına gelmesinden sonra nükleer programı hayata geçirmesiyle birlikte Batı'nın İran'a bir takım ekonomik yaptırımlar uyguladığını hatırlatan Tanış, iddianamade bu yaptırımların Zencani ve Zarrab gibi isimler sayesinde aşıldığı bilgisinin yer aldığını söyledi. İşte Zarrab ile ilgili son gelişmeler: