BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Ankara'ya sıcak mesajlar!

Netanyahu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin düzelmesi için ılımlı mesajlar verdiği açıklamasında "yakında bir görüşme daha olacak" dedi.

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile İsrail arasında yakında bir görüşme daha olacağını ve bu görüşmenin iki ülke ilişkilerinin düzelmesi için olumlu sonuçlar doğuracağını ümit ettiğini söyledi.

İsrail basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için yürütülen görüşmeler hakkında şunları söylediği belirtildi:

"Biz her zaman Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istedik ve bu ilişkilerin yönünü değiştiren biz değildik. Eğer mümkünse ilişkileri normalleştirmek istiyoruz. (Türkiye ile) Temaslarımız sürüyor ve bu temaslarda ilerleme sağlanıyor. Yakında bir görüşme daha olacak ve bu görüşmenin ilişkilerin tamamen düzeltilmesi için olumlu sonuçlar doğuracağını ümit ediyorum."

Açıklamada, Netanyahu'nun, Beyoğlun'daki terör saldırısı hakkında yürütülen soruşturma ile ilgili olarak da "Türkiye ile İsrail arasında iyi bir işbirliğinin olduğunu ve bu konuda hiçbir şikayetlerinin bulunmadığını" ifade ettiği aktarıldı.