BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte Erdoğan'ın açıkladığı o terörist!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'i kana bulayan teröristlerden birinin geçtiğimiz yıl Türkiye'de yakalandığını ve sınır dışı edildiğini söyledi. Bu açıklamadan hemen sonra Dışişleri Bakanlığı o teröristin kimliğini açıkladı.

Abone ol

Avrupa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor. Erdoğan, Belçika'daki bombalı saldırıdaki eylemci teröristlerden birinin Türkiye'de yakalanarak sınır dışı edildiğini açıkladı. Bu açıklama sonrası Dışişleri Bakanlığı, sınır dışı edilen ve Belçika'nın serbest bıraktığı teröristin kimliğini açıkladı.

Öte yandan gece saatlerinde Belçika'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, İbrahim el Bakraoui'nin o dönem terör bağlantısının bilinmediğini söyledi.

Dışişleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştiren kişilerden İbrahim el Bakraoui, Suriye'ye geçmeye çalışırken Türkiye'nin Gaziantep kentinde yakalanarak, Belçika'ya teslim edildi. Fakat Belçika hükümetince de serbest bırakıldı.

Brüksel'de dün Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunu hedef alan terör saldırılarında, saldırganlar hariç toplam 31 kişi hayatını kaybetmiş, en az 260 kişi de yaralanmıştı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması deneniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, saldırılardan sorumlu kardeşlerden İbrahim El Bakraoui'nun Zaventem Havalimanı'ndaki, diğer kardeş Halid El Bakraoui'nun da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini açıklamıştı. Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısı ile fotoğraflarda görülen ve kaçan diğer bir kişinin kimliğinin ise hala belirlenemediğini ifade etmişti.

Saldırıları DAEŞ üstlenirken, tüm ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarılmıştı. Polisler, havalimanındaki saldırı sonrası kaçmayı başaran saldırganı arıyor.

BELÇİKA'DAN YANIT GELDİ

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Türkiye'nin sınır dışı ettiği Brüksel'deki saldırıyı gerçekleştirenlerden İbrahim el Bakraoui'nin o dönem terör bağlantısının bilinmediğini söyledi.

Kamu yayın kuruluşu VRT'ye konuşan Geens, İbrahim el Bakraoui'nin Türkiye'de yakalandığını ancak Belçika'ya değil, Hollanda'ya gönderildiğini söyledi. Bakan, "Terörizmle bağlantılı olmayan bir suçtan hapis yattı, şartlı olarak tahliye edildi. O dönem terör bağlantısı bilinmiyordu" dedi.