BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Brüksel saldırıları için açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki saldırıyla ilgili konuştu, saldırganlardan birinin geçtiğimiz yıl yakalanarak sınır dışı edildiğini söyledi. Erdoğan, Ankara ve İstanbul'daki saldırılarla ilgili de Avrupa'ya sitem etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'i kana bulayan saldırganlardan birinin Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalanarak sınır dışı edildiğini açıkladı. Erdoğan, adı geçen teröristin Belçika hükümeti tarafından serbest bırakıldığını söyledi.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmelerin ardından ikili ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA FARK YOKTUR"

Terör belası noktasında düşüncelerimi açık ve net paylaştım.

Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir.

Ülkemizdeki bölücü terör örgütü PKK, Suriye'nin kuzeyindeki PYD, YPG, DAİŞ, DHKP-C bu terör örgütlerinin arasında hiçbir fark yoktur. Ankara'da, İstanbul'da, dün Brüksel'de yapılan eylemler bunların nasıl ortak yanlarının olduğunu çok açık, net ortaya koymaktadır. Hedefte olan sivil insanlardır. Ölen insandır.

Sebep netice ilişkisine baktığınız zaman elde edilen hiçbir şey yoktur. Ama kaybedilen çok şey vardır. Kaybedilen insandır, huzurdur, barıştır, güvendir. İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır.

"O TERÖRİSTİ SINIRDIŞI ETTİK BELÇİKA SERBEST BIRAKTI!"

Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçiliği'ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda'ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum.

"TERÖR YENİDEN TANIMLANMALI"

İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya terörü, teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır. 

"TÜRKİYE'YE KARŞI AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMEDİLER"

Bu eylemler karşısında şu ülke bu ülke böyle davrandı deme yetkimiz yok. Ancak teröre karşı ortak bir tavır sergilenecekse bu filanca ülkede olduğunda farklı tavır sergilenmemeli. Bu, ilke konusudur. Şurada son 3 ay içinde Türkiye’nin yaşadığı eylemler bize sayısal olarak yüzlerce kayıp verdirdi. Ama farklı yerlerde dünyayı ayağa kaldıranlar Türkiye’de yaşanan bu olaylar karşısında gereken hassasiyeti göstermemişlerdir. Hatta hatta şu anda yapılmakta olan operasyonlarla ilgili bize farklı nasihat vermek isteyenler çıkmıştır. Dünyada bütün ülkeler bu tür operasyonları yapmaktadır. Yani burada ABD, Fransa farklı bir uygulama yapmış olabilir. Onlar kendi takdirleridir. Doğrusu bizim böyle bir beklentimiz olmadı zaten. Olsa tabi ki memnuiyetimizi ifade etmekten başka bir şey bize düşmezdi. Bazılarının telefonları olmuştur biz de kendilerine şükranlarımızı bildirmişizdir.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMALARI

Dokunulmazlık kavramının yanlış anlaşıldığı düşüncesindeyim. Dokunulmazlık kavramı aslında fezlekelerle ilgili bir kavram. Kimin fezlekesi varsa onları ilgilendiren bir konu. Onun yargılanma sürecinin önünü açan bir konu. Aynı zamanda bu siyasetçinin yargılanmasıyla ilgili bir bariyer oluşturuyormuş gibi kamuoyunda atmosfer oluşturuyor. Bu düzenlemeyle beraber siyaset 506 dosyayı yargıya göndermiş oluyor.

Bu dosyalar salt terörle alakalı değil. Bunların içinde memur arkadaşlarımızla alakalı görevi ihmal dosyaları var. Siyasetçiler için seçim yasaklarını ihlal fezlekeleri var. Hakaret fezlekeleri var. Böylece buradaki bu dokunulmazlık dosyalarının tamamıyla yargıya açılması, siyasetçinin de sırtındaki bir yükün indirilmesi anlamına gelir. Yargı bununla ilgili kararını verir ve böylece yola devam edilir. Olay bir kişi, üç kişi, beş kişi olayı değildir. Bana göre Sayın Başbakan'ın bu konudaki açıklaması isabetli olmuştur. Temenni ederim ki diğer siyasi partiler de buna katkı vermek suretiyle süratle Meclis'ten geçer."