BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Büyük kayıp veren PKK'nın yeni planı! Her evden....

TSK'nın Güneydoğu'da başlattığı operasyonlarda çok sayıda kayıp veren PKK yeni bit taktiğe yönlendi. PKK Güneydoğu'da her evden bir çocuk alarak kadrosunu güçlendirme derdinde. Aileler bakanlıktan yardım istedi.

Abone ol

Sözde özerklik ilanı sonrası Cizre, Sur ve Silopi'de yüzlerce militanını kaybeden terör örgütü PKK, şimdi de "Her evden bir erkek çocuğu" toplama peşine düştü.

Sur, Bağlar, Silopi ve Cizre'de binlerce insanı evinden eden örgüt bu kez çocuklarına göz dikti. Operasyonlarda bölgede ağır darbe alan örgüt, militan toplamak için vatandaşları tehdit etmeye başladı. Taziye çadırlarında, camilerde bile propaganda yapan örgütten çocuklarını kurtarmaya çalışan bazı aileler İçişleri Bakanlığı'ndan da yardım istedi. 

ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR  

Aileler, çocuklarının kullanılmasının önlenmesi için valiliklere ve emniyete başvurmaya başladı. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H militanlarının küçük çocukları da eylemlere zorladıkları belirtiliyor. Çocukları evlerden alarak barikat kurmaları için zorladıkları, ön saflara iterek arkalarında saklandıkları ifade ediliyor. Ailelerden zorla alınan 14-17 yaşındaki çocuklar PKK kamplarına götürülerek eğitiliyor.

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLİYOR 

Örgüte lojistik destek verdiği belirlenen 70'in üzerinde belediye başkanı ve belediye meclis üyesine görevden el çektirildi, 12'si tutuklandı. Terörle bağı olan belediyelerin yetkileri tırpanlanırken, eş başkanların görevi devralmaması için de yeni tedbirler alınacak.

ERDOĞAN YARGIYI GÖREVE ÇAĞIRMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da "Milletvekili sıfatı, belediye başkanı unvanı, parti yöneticisi pozisyonu hiç kimseyi, şayet terör örgütü yanında saf tutmuşsa hukuk önünde hesap vermekten kurtaramaz" diyerek yargıyı göreve çağırmıştı.