BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'den kara haber! Şehit ve yaralılar var

Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde, güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişi sırasında yaşanan patlamada üç asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. Şırnak'ta da 1 askerin şehit olduğu haberi geldi.

Abone ol

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 asker şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

Nusaybin'de artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesisi için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sürüyor.

Dicle Mahallesi'ndeki çalışmalar sırasında sabah saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

YARALILARDAN İKİSİ HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Yaralı güvenlik görevlileri Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı, 3 asker hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Yaralı 9 güvenlik görevlisinin tedavisi ise sürüyor.

YÜKSEKOVA'DAKİ OPERASYONLARDA 65 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Yüksekova'da da barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin etkisizk hale getirilmesi için polis ve askerin 13 Mart'ta başlattığı kapsamlı operasyonlar sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında ilçede şu ana kadar 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 34 el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirtirken, operasyonların da dünden beri Cumhuriyet, Güngör ve Kaniheyder mahalellerinde yoğunlaştığı bildirildi.

Belirlenen hedeflere yapılan top atışının ardından zırhlı araçlarla girilen ve en çok barikat ve hendeğin bulunduğu Orman ve Kışla Mahalleleri'nde ise artık diğer mahallelere göre yüksek düzeylerde bir yoğunluğun olmadığı gözleniyor.

Yürütülen operasyonlarla birlikte ilçedeki zırhlı araç ve hava hareketliği de sürüyor.

BİR KARA HABER DE ŞIRNAK'TAN GELDİ

Kent merkezinde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması,  patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması,  halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma  yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14  Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik güçlerince Gazipaşa Mahallesi'nde yürütülen operasyonda  teröristlerin saldırısı sonucu 2'si ağır 3 polis memuru yaralandı.


Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan polislerden biri müdahaleye  rağmen şehit düştü, 2 polis memurunun tedavisi sürüyor.