BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eski bordo bereliden 7 soru PKK çadırı...

Emekli Binbaşı yazar Mete Yarar, 9 gün önce kurulan Brüksel'deki PKK çadırının dün kaldırılmasıyla ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Karar gazetesi yazarı eski bordo bereli Meter Yarar, "Terörist çadır" başlıklı köşesinde kamuoyunda teröre ilişkin net bir duruşun olmadığını yazdı.

Ankara'da 36 kişinin öldüğü patlamadan iki gün sonra Brüksel'e kurulan PKK çadırı büyük tepki çekmişti. Çadır Brüksel'deki terör saldırılarından sonra kaldırıldı. Batı ülkeleri terör konusuda iki yüzlü davranmakla eleştiriliyor.

Tartışmalara katılan güvenlik uzmanı Mete Yarar, Batı'nın suçlanmasının kolaycılık olduğu görüşünde.

Herkesi öz eleştiri yapmaya çağıran yazar, "Belçika bize dönüp bazı sorular sorsaydı acaba biz ne cevap verirdik. Hadi sormaya başlasınlar." deyip 7 soruyu paylaştı:

- Peki sizin ülkenizde bombalı saldırı olduktan sonra taziye çadırı altında intihar saldırganı teröristi kahramanlaştırırken acaba ne yaptınız?

MECLİSTE TERÖRÜ LANETLEYEN BİLDİRİ ÇIKARABİLDİNİZ Mİ?

- Bizim ülkemizde bazı milletvekillerini PKK terör örgütüne destek vermekle suçlarken siz acaba kendi ülkenizde bununla ilgili ne yaptınız? Kendi Meclis’inizde bütün siyasi partilerin katılımı ile terör olaylarını lanetleyen bir bildiri çıkarabildiniz mi?

- Terör örgütü konusunda kafamızın karışık olduğunu söylüyorsunuz, peki sizin ülkenizde Pe Ke Ke mi desek Pe Ka Ka mı desek tartışmasının ötesine geçebildiniz mi? Ülkenizde PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen kaç kişi var?

SALDIRI SONRASI FAİL KISMI BOŞ BIRAKILDIĞINI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?

- Bizim ülkemizde PKK için terörist demediğimizi, ayrılıkçı Kürt savaşcı dediğimizi konuşuyorsunuz. Peki ülkenizde aynı acıyı paylaşan bir toplum olmanıza rağmen gazetelerinizdeki başlıkların bir kısmında hala fail kısmının boş bırakıldığını görmüyor musunuz? (Ankara’da bombalı saldırı oldu vb.)

- Bize sizin acınızı anlamadığımızı ve gerekli tepkiyi vermediğimizi söylüyorsunuz. Peki siz olaylardan bir gün sonra meydanlarda halay çekmediniz mi? Televizyon programlarınızda eğlence programlarına devam etmediniz mi?

SAYIN DÜZEYİNDE KONUŞMALARA GELMEDİNİZ Mİ?

- PKK konusunda ne yapacağımıza karar veremediğimizi söylüyorsunuz? Peki birçok siyasi parti olarak sizin kafanız karışık değil mi? Terör liderine bir ara ağır hakaretler ederken sonra sayın düzeyinde konuşmalara gelmediniz mi?

- Bize çok kızdığınızı biliyoruz ama son bir soru daha sormak istiyoruz. Sosyal medya üzerinden ve gerçek hayat üzerinden sizleri takip etmeye çalışırken farklı bir durumla karşılaşıyoruz. Birinizin teröristinin ismi gerilla oluyor, diğerinin ismi cihatçı, kiminin ise devrim savaşcısı... Sizce ülke olarak terörizm konusunda ortak bir kararınız var mı?