BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Sezerin darbe sessizliği bitti

Örnek Paşa'ya ait olduğu öne sürülen günlükte Sezer'in de adı geçiyordu. Sezer'e atfedilen iddialar çarpıcıydı;

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Nokta dergisindeki haber hatırlatılarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili olarak yazılanlar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.
 
Dergide yer alan günlüğün 28 Şubat 2004 tarihli bölümünde, komutanların Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in akşam yemeğinde bir araya geldikleri belirtiliyor. 
 
GÜNLÜKTEKİ İDDİALAR

''28 Şubat 2004 günü notları''nın Cumhurbaşkanı Sezer'e ilişkin bölümünde, ''akşam Sezer'e yemeğe gidildiği'' belirtilerek, ''Konuşmalar sırasında Cumhurbaşkanı'nın sanki ümidini kaybetmekte olduğuna dair intiba uyandı'' deniliyor.

Yemekte bazı mesajların da verildiği öne sürülen bölümde, şöyle deniliyor: ''Örneğin Cumhurbaşkanı 'Burayı mahsus seçtim ki nereye geleceğinizi görün. Aranızda buraya gelmeyi bekleyenler var (Genelkurmay Başkanı'nı ima ederek)' dedi. Tabii hemen başımız öne düştü. Ama herkes lafı duyunca tereddütsüz ona baktı.

(...) Cumhurbaşkanı genelde herhangi bir askeri harekete karşıdır. Bu, onun için çok doğaldır. Zira kendisi bir hukukçu. Hem de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapmış bir kişi. Her zaman bu kimliği ile bizleri frenlemeye çalışırdı. Bu akşam ilk defa kendisini farklı bir tutum içinde gördüm. Adeta ülkenin bu adamlardan kurtulmasının zor olduğuna karar vermiş gibiydi. Bu nedenle, bir yıl sonra da buralarda neler olur bilinmez, diye bir söz sarfetti. Çok güzel bir yemek ve gece geçirdik. Neşeli bir geceydi.''