BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Milli Takıma süper prim

Ulusoy, ulusça göğsümüzü kabartan A Milli Takımımız’ı en iyi şekilde ödüllendirmek için kesenin ağzını açtı.

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu’nda aldıkları başarılı sonuçlarla ulusça göğsümüzü kabartan A Milli Takımımız’ı en iyi şekilde ödüllendirmek için kesenin ağzını açtı. Tamamını Türkiye dışında oynadığı 5 maçtan 13 puan çıkararak finallere katılma yolunda büyük avantaj elde eden milli futbolcularımız, kişi başına 200 bin YTL prim alacak.

Rakamı siz söyleyin
Norveç maçı sonrasında, federasyon yönetim kurulu üyeleri ile birlikte soyunma odasına inip futbolcuları alınlarından öperek kutlayan Ulusoy, daha sonra takıma hitaben bir konuşma yaptı. Kazandıkları başarılar nedeniyle millilere teşekkür eden Haluk Ulusoy, "Maçta 2-0 geride iken bile puan alacağımızdan emindim. Çünkü ben sizlere inanıyordum. Beklediğim gibi de oldu. İkinci yarıda size yakışan futbolu oynayıp, bir puanı aldınız. Federasyon olarak bu büyük başarınızı elbette karşılıksız bırakmayacağız. Sizi güzel bir primle ödüllendireceğiz. Rakamı siz söyleyin, biz verelim" dedi.

150 bin YTL olur mu?
Bu sırada soyunma odasında bulunan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Affan Keçeci, Metehan Berktaş, Ender Alkoçlar, Mustafa Urhan, Tahir Kıran, Şükrü Yazıcı, Mustafa Yazıcı ve Süheyl Önen de, "Başkan, doğru söylüyorsunuz. Bu çocuklara ne versek azdır" diyerek, Ulusoy’a destek verdiler. Milli futbolcular primin miktarı konusunda kendi aralarında fısıldaşırken, soyunma odasında tekrar Haluk Ulusoy’un sesi duyuldu. Futbol Federasyonu Başkanı, "5 maçta topladığınız 13 puana karşılık size 150’şer bin YTL vermeyi düşünüyorum, kabul mü?" dedi.

Kıran: "200 bin olsun"
Futbolcular ve teknik heyet önerilen rakamdan son derece mutluydu. Fakat, federasyon yöneticisi Tahir Kıran, "Başkan bu para az. 200 bin yapalım" diyerek araya girdi. Diğer yöneticiler de Kıran’ın önerisine destek verince, Ulusoy, "Tamam o zaman. Anlaştık" dedi ve ardından şunları söyledi:

"Hepinize 200’er bin YTL prim ananızın ak sütü gibi helal olsun diyorum. Her şeyin en iyisine layıksınız. Futbol Federasyonu olarak biz, bugüne dek başarılı olan herkese hak ettiği ödülü fazlasıyla verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Siz yeter ki, böyle iyi sonuçlar almaya devam edin."

Futbolcular, konuşmanın ardından Ulusoy’u alkışlayıp, "Büyük başkan" diye tezahürat yaparken, Ulusoy’un göz yaşlarına engel olamadığı görüldü.

Kaynak: Hürriyet-İsmail Er