BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Darbe türkücüsü de hazırmış

2004 yılında iki darbe atlatıldığı yönündeki iddialar detaylanıyor. Darbe için türkücü olarak bakın kim beğenilmiş?

Abone ol

Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu ileri sürülen günlüğün yankıları sürüyor.

Bazı paşaların 2004 yılında iki kez darbe yapmayı planladığı öne sürülen günlükte, ilginç bir detay daha ortaya çıktı.

DARBE TÜRKÜCÜSÜ

Dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, darbenin türkücüsünü bile bulmuş. Sanatçı Tolga Çandar'ın sesini 12 Eylül dönemindeki Hasan Mutlucan'a benzeten Eruygur, yanındaki Örnek Paşa'ya şunları fısıldamış: "Bu sanatkârın adresini alalım, lazım olabilir."

Çandar ise anılardaki kendisiyle ilgili bölümün espri olduğunu belirtti.
Aynı şakanın yüzüne karşı da yapıldığını kaydeden sanatçı, bu duruma tepkili:

"Darbecilerin türkücüsü olmak benim için kâbus olurdu. Allah korusun. Ben sivil, parlamenter sistemden yanayım. Militarist çözümlerin parçası olmam düşünülemez."

Çandar kendisine şaka yapılan o olayı da anlattı; "Üst düzey generalleree gösteri yaptık. Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Hilmi Özkök de vardı aralarında. İstanbul'da bir gösteri sonrasında Harbiye Orduevi'nde akşam yemeği yiyorduk. Bana 'Hadi hadi kendine yeni bir iş buldun. Yarın öbür gün yine 12 Eylül gibi darbe olursa darbe türkücüsü olarak seni tayin ettiler.' dediler. Herkes gülüştü buna. Tabii herkesin espri anlayışı farklı. Askerlerinki de bu."

                               GÜNLÜKTE YER ALAN O ANI
Örnek'in günlüğü olduğu iddia edilen yazıda Tolga Çandar ile ilgili 27 Aralık 2003 tarihli bölümde şu ifadeler yer alıyor: "Gündüz OHAL gazilerinin TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde açmış oldukları sergiye katıldık. Duygu ve hüzün dolu bir gün geçirdik. Sergiyi gezdikten sonra gaziler sinema salonunda bir konser verdiler... Bir ara Ege Bölgesi'nden türküler çalınıyordu. Sahnede, TRT'den saz ve türküleri ile Tolga isimli bir sanatkâr gazilere refakat ediyordu. Sanatkârın sesi aynı Hasan Mutlucan'ın (12 Eylül darbesinde TRT'de kahramanlık türküleri söyleyen türkücü) sesi gibiydi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur kulağıma eğildi ve 'Bu sanatkârın adresini alalım, lazım olabilir.' dedi. Güzel bir espriydi."

//


(kaynak:Zaman)