BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay; Andıç çalındı

Medya andıçının gerçek olduğu ortaya çıktı. En önemlisi ise bu notlar çalınıp yurt dışına gönderilmiş. Adres; ABD...

Abone ol Genelkurmay Askeri Savcısı Albay Saim Öztürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin basınla ilgili raporunun 12 Ekim 2006'da çalındığının belirlendiğini söyledi.

Öztürk, andıçın önce yurtdışına gönderildiğini ve bir süre bekledikten sonra Türkiye'ye geri iletildiğini açıkladı.
 
Korgeneral Ethem Erdağı hakkında açılan dava sırasında gazetecilerle konuşan Genelkurmay askeri savcısı, andıç soruşturması hakkında bilgi verdi.
 
Savcı Öztürk geçtiğimiz ekim ayında hazırlanan andıçın 12 Ekim'de ismi bilinmeyen birisi tarafından çalındığını söyledi.
 
Taslak halindeki metnin yabancı isimli bir kişiye ulaştırılmak üzere yurtdışına gönderildiğini belirten askeri savcı, Andıç'ın bir süre bekletildikten sonra Türkiye'ye geri gönderildiğini ifade etti. Askeri savcı, siber suçlarla ilgili uzmanların da desteğini alarak çalışma yaptıkları belirtti.
 
Savcının detay vermemesine rağmen, yabancı ülkenin ABD olduğu belirtiliyor.
 
Son "andıç"...
 
Bir süre önce, 28 Şubat sürecinde Türkiye'nin gündemine gelen ''andıç'' uygulamasının sürdüğü ortaya çıkmıştı. Nokta dergisi Mart ayının ilk yarısında yayımlanan sayısında, Kasım 2006'da hazırlanan yeni bir andıça yer vermişti. 
 
Buna göre, Genelkurmay Basın-Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, basın-yayın organları ve gazetecileri "TSK yanlısı" ve "TSK karşıtı" diye ikiye ayırıyor.
 
Andıçta; 9 adet, toplam 52 sayfa olan "hizmete özel" yazılar arasında, daha medya kuruluşlarının TSK ile ilgili yaptığı haberlere "artı" ve "eksi" not verilen bir değerlendirme cetveli de yer alıyor. //