BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Sevgililer günü dolandırıcılarına dikkat!

Sevgililer Günü'nün yaklaşmasını fırsat bilen bazı kişilerin ülke genelinde kendilerini PTT kargo görevlisi tanıtarak dolandırıcılık yaptığını söyledi.

Abone ol

Bartın İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Sevgililer Günü'nün yaklaşmasını fırsat bilen bazı kişilerin ülke genelinde kendilerini PTT kargo görevlisi tanıtarak dolandırıcılık yaptığını söyledi.

PTT kurumuyla hiçbir ilişkisi olmayan şahısların içi tahta dolu kutuyu paketleyerek vatandaşlara kargo gelmiş gibi teslim ettiklerini, karşılığında da 40-50 lira gibi ücretler aldığının belirlendiğini anlatan Gümüş, şöyle konuştu.

"Özellikle Sevgililer Günü öncesi, kendisine hediye geldiğini düşünen vatandaşlar dolandırıcılara inanıyorlar. Heyecanla kargo ücretini ödeyip paketlerini açıyorlar. Ancak, içinden herhangi bir şey çıkmayınca dolandırıldıklarını anlıyorlar. Bundan dolayı vatandaşların kendilerine teslim edilmek istenen gönderilerin üzerinde PTT'ye ait geçerli barkod numarası olup olmadığına dikkat etmesi gerekiyor. Bu olaylardan PTT Genel Müdürlüğü de rahatsızlık duymaktadır. PTT görevlisi olarak kendisini tanıtan kişilerden kurum kimlik kartlarını göstermeleri istensin. Şüpheli durumlarda gönderi teslim alınmayarak en yakın polis karakoluna ya da PTT iş yerine müracaat edilsin."

Gümüş, şüpheli durumlarda PTT'nin müşteri memnuniyeti ve güvenliğine yönelik haftanın 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan '444 1 788' numaralı çağrı merkezinin telefonla aranarak yardım istenebileceğini kaydetti.