BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

Onun Sevgililer Günü hediyesi böbreği!

11 yıllık evli olan çiftin birbirlerine sunduğu Sevgililer Günü hediyesi yürek burktu. İşte Meryem Atmaca'nın o hediyesi..

Abone ol

Antalya'da oturan 30 yaşındaki Meryem Atmaca, diyalize bağlı yaşamını sürdüren eşi 32 yaşındaki Hamdi Atmaca'ya, 'Sevgililer Günü' hediyesi olarak böbreğini verdi

Yaklaşık 11 yıl önce evlenen Meryem ve Hamdi Atmaca çiftinin mutluluğu, 2 çocuklarının dünyaya gelmesiyle daha da arttı. Evliliklerinin 5'inci yılında Hamdi Atmaca, şeker hastalığından kaynaklanan kronik böbrek hastalığına yakalanınca iki böbreğini kaybetti.

2006'dan bu yana diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdüren Hamdi Atmaca'ya, ev hanımı eşi Meryem Atmaca, nişan tarihleri de olan 14 Şubat'ta 'Sevgililer Günü' hediyesi olarak böbreğini verdi.

14 ŞUBAT NİŞAN TARİHLERİ

Meryem Atmaca, "5 yıldır acı ve hüzünle yaşadığımız 14 Şubat Sevgililer Günü, bizim yaşamımızda yeni bir başlangıç olacak. Çünkü 14 Şubat bizim aynı zamanda nişan tarihimiz" dedi.

Eşiyle birbirlerini severek evlendiklerini söyleyen Meryem Atmaca, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Tek isteğim eşim ve çocuklarımla mutlu bir aile olarak yaşamımızı sürdürmekti.

Bunun için birlikte çok mücadele verdik. Böbreklerinin tamamen bittiğini söylediklerinde hemen verici oldum. İlkokul üçüncü sınıfa giden oğlum Kubilay ve birinci sınıfa giden kızım Binnur, babalarının sağlığına kavuştuğunu gördüler.

Ben de onların gözlerindeki pırıltıyı gördüğüm anda geçmişte yaşadığım üzüntü ve endişelerimin yerini mutluluk aldı. Bunu hep birlikte başardık. Ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibine teşekkür ediyoruz."

"GÜZEL BİR HAYAT BİZİ BEKLİYOR"

Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'nde eşinin bağışladığı böbrekle yaşama tutunan Hamdi Atmaca ise "Önce vekil öğretmenlik yaptım, daha sonra belediye çalışanı olarak yaşamımı sürdürdüm.

Şimdi ise malulen emekliyim. En zor günlerimde bana destek olan eşim Meryem, hediye ettiği böbreğiyle bana yeni bir yaşam şansı verdi. Eşim ve çocuklarımla birlikte güzel bir hayat bizleri bekliyor" diye konuştu.