BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  DÜNYA

Servisçiler trafik yavaşlatma eylemi yaptı

Türkiye genelinde birçok ilde uygulanan servis araçları için plaka tahdidinin kendilerine de uygulanmasını isteyen İstanbullu servisçiler, D...

Abone ol

Türkiye genelinde birçok ilde uygulanan servis araçları için plaka tahdidinin kendilerine de uygulanmasını isteyen İstanbullu servisçiler, D-100 Karayolu’nda trafik yavaşlatma eylemi yaptı.
Sabah saatlerinde Kartal’da toplanan yüzlerce servisçi, araçlarıyla D-100 Karayolu’na çıkarak trafik yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi. . Kartal Soğanlık’da toplanan servisçiler, D-100 Karayolu’ndan Kadıköy istikametine doğru yola çıktı. Araçlarıyla sağ şeritte tek sıra halinde ilerleyen yüzlerce servisçi, kornalar çalarak plaka tahdidi isteklerini dile getirmeye çalıştı Uzun bir kuyruk halinde Göztepe Köprüsü’ne kadar gelen servisçiler, buradan Kartal istikametine geri döndü. Oldukça yavaş ilerleyen servis araçları nedeniyle D-100 Karayolu trafiğinde zaman zaman aksaklıklar meydana geldi. İstanbul Servisçiler Derneği ve Türkiye Ulaş-İş Sendikası’nın destek verdiği eylem başladığı noktada olaysız bir şekilde sona erdi.

3 bin araç eyleme katıldı
Eyleme katılan İstanbul Servisçiler Derneği Başkanı Murat Erdoğan, daha önce de UKOME’den çeşitli talepleri nedeniyle eylemler gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Taleplerimize karşılık TUİM’den randevu talebimiz oldu. Görüşme olmaz ise 29 Mayıs’da eylem yapacağımızı bildirmiştik. Ancak çeşitli sebeplerle bize 3 Haziran tarihine randevu verildi. Ancak tabanımızı tutamayacağımız için bu eylemi şuan da gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin birçok ilinde plaka tahdidi uygulanıyor. İstanbul’da da bu tahdit olmadığı için sektöre giriş serbest. O nedenle insanlar sektörde para kazanamıyor. Bunun haricinde 7. aydan itibaren uygulanacağı söylenen engelli asansörü var. 7. aydan yol belgesi verilmeyeceği, araçların bağlanacağı söyleniyor. Bizde bunların hak olmadığını iddia ederek bu eylemi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
İstanbul’un her iki yakasında yaklaşık 3 bin aracın eyleme katıldığını dile getiren Erdoğan, sonuç alamadıkları takdirde başka eylemlere başvuracaklarını söyledi. Eyleme katılan servisçiler de plaka tahdidi konusunda sıkıntılarını dile getirdi.
(İHA)