BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Servet üniversiteli oldu

Milli oyuncu Servet Çetin, İstanbul Üniversitesi Antrenörlük Bölümü’ne kayıt yaptırdı.

Abone ol Milli Futbol Takımı oyuncusu Servet Çetin, İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü’ne kayıt yaptırdı. Servet, üniversiteye kayıt yaptırırken, rektör Mesut Parlak ve Terim de kendisini yalnız bırakmadı.

Servet, milli takımın Swissotel’de yaptığı kamptan, aynı üniversitede hocalık da yapan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile birlikte İstanbul Üniversitesi’ne geldi.

Kayıt öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Servet, "Üniversiteli oluyorsun, heyecanlı mısın" sorusu üzerine "Fazla heyecanım yok. Üniversiteli olmak güzel. İnşallah iyi bir öğrenci olurum. Geçmişte iyi bir öğrenciydim, futbol için düz lise okumak zorunda kaldım. Bu nedenle meslek lisesine gidemedim. Genelde ezberim çok iyiydi. Biraz haylazdım ama o kadarı da normaldir" dedi.

Terim kültürlü öğrenci istiyor!
Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası sırasında, haklarını kaybetmemeleri için Uğur Boral, Servet Çetin ve Semih Şentürk’ü Cenevre’de sınava soktuklarını ve bu oyuncuların sınavı kazandığını belirterek, "Kültürlü sporcunun hali başka. Hem spor yapsınlar, hem okusunlar" dedi.

İstanbul Üniversitesi ile iş birliği içinde olduklarını kaydeden Terim, "İ.Ü. ile ortak projelerimiz var. Türkiye’deki diğer beden eğitimi ve spor yüksek okul müdürleriyle en kısa sürede toplantımız olacak. Türk sporuna katkı için neler yapacağımızı konuşacağız" ifadesini kullandı.

Fatih Terim, İstanbul Üniversitesi’nin değerli öğrencilerden birinin de Servet olduğunu vurgulayarak, "Servet, milli takımda olsa da olmasa da ben hocası olarak devam edeceğim. Servet böyle tarihi bir üniversitede okumaktan dolayı gurur duymalı, biz de gurur duymalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.
Bu arada, Fatih Terim ve Servet’e, kayıt yaptırmak için gittikleri üniversitede bulunan öğrenciler büyük ilgi gösterdi ve birlikte fotoğraf çektirdi.