BIST 9.537
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.490,00
HABER /  GÜNCEL

Sendika Başkanı fabrika ziyaretinde silahla vuruldu son durumu ne?

SAKARYA'da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Lastik-İş Başkanı Abdullah Karacan, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı...

Abone ol

DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki bir lastik fabrikasındaki sendika temsilciliğinde işçilerle görüşürken, iddiaya göre tartıştığı bir işçi belindeki tabancasını alıp kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan Abdullah Karacan hastanede yaşamını yitirirken, yaralanan 2 sendikacı ise tedavi altına alındı. Kaçmaya çalışan işçi ise yakalanarak gözaltına alındı.

Olay saat 12.00 sıralarında, Arifiye ilçesinde bulunan Good Year lastik fabrikasının bahçesindeki sendika temsilciliğinde meydana geldi. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan fabrikanın bahçesindeki sendika temsilciliğine geldi. Abdullah Karacan burada fabrikada çalışan işçilerin sorunlarını dinledi.

FABRİKA'DAKİ YERİ DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİNCE... Bu sırada Sedat Uzunlar (33) isimli işçi görüşmeye çağırıldı. İddiaya göre, fabrikadaki çalıştığı kısımdaki yeri değiştirilmek istenen Sedat Uzunlar, Abdullah Karacan ile görüştüğü sırada tartışmaya başladı.

KARACAN'I KENDİ TABANCASIYLA VURMUŞ... Sedat Uzunlar, Abdullah Karacan'ın belinde bulunan tabancayı alarak ardı ardına ateşledi. Silah seslerini duyanlar polise ve 112 Acile haber verdi. Bu sırada Sedat Uzunlar olay yerinden kaçtı. Abdullah Karacan, yanında bulunan iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar ağır yaralanırken, Lastik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mustafa Sipahi ise hafif yaralandı.

KARACAN KURTARILAMADI... 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdullah Karacan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

TİCARİ TAKSİ İLE KAÇMAK İSTEDİ... Sedat Uzunlar ise ticari taksi ile kaçmak isterken polis ekipleri tarafından yolun kesilip aracın durdurulması sonucu yakalandı. Sedat Uzunlar gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.