BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  GÜNCEL

Öğretmeler günü hediyesi erkeğe ne alınır ilginç hediye fikirleri

Öğretmenler günü hediyesi ne olabilir, erkek öğretmene öğretmenler günü hediyesi neler alınabilir güncel hediye fikirleri haberimizde. 24 kasım öğretmenler günü 2018 yılında cumartesi gününe denk geliyor. Peki öğretmenler günü hediyesi neler olabilir, erkeğe alınacak hediye fikirleri haberimizde.

Abone ol

24 Kasım Öğretmenler günü ne zaman 2018, öğretmenler günü hediyesi neler alınır araştırmaları başladı. Geleceğimizin mimarı yolumuzu bilgisiyle aydınlatan öğretmenlerimizin günü 24 Kasım Öğretmenler günü bu sene cumartesi gününe denk geliyor. Peki öğretmenler günü hediyesi neler olabilir, erkek öğretmene ne öğretmenler günü hediyesi alınır? İşte ilginç, güncel yeni Öğretmenler günü hediyesi fikirleri....

Öncelikle öğretmenlerimize vereceğimiz en güzel hediye başarılı olmamız. Onlara vereceğimizin içten sıcak bir öpücük bile onlara yeter. Öğretmenler günü hediyesi denince akla gelen ilk fikir ise çiçektir. Mis kokulu, renk renk çiçekler öğretmenlerimizi mutlu edebilir. Eğer erkek öğretmene hediye alacaksak güzel bir parfüm, yakasına takacağı bir güzel bir broş, içinde rahat edebileceği şık bir ayakkabı, ya da içine birçok şey sığacak kullanışlı bir evrak çantası öğretmenler günü hediyesi olabilir. Ayrıca erkek öğretmene alınacak diğer hediye fikirlerinden biri de flash disk olabilir, ya da her zaman kullanabileceği bir power bank öğretmeninizi mutlu edebilir. 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHÇESİ: Türkler tarafından Uygur ve Göktürk alfabeleri kullanılıyordu. İslamiyet’in kabul edilmesinin ardından Arap alfabesine geçildi. Kurtuluş Savaşı’nın ardından ise 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi. Cumhuriyet’in ilanından sonra farklı alanlarda yenilikler yapıldı. Bu yeniliklerden birisi de 1 Kasım 1928 tarihinde Latin alfabesinin kabul edilmesidir. 

Latin alfabesi kabul edildikten sonra yeni harflerin öğrenimi ve okur yazar sayısının yükseltilmesi noktasında seferlik ilan edildi. Hükümet tarafından Millet Mektepleri kuruldu. Mekteplerde iki, dört ve alt aylık süreler ile eğitimler verildi. 8 Kasım 1928 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, Başöğretmen oldu. 

Öğretmenler Günü, Türkiye’de 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım’da kutlanır. Türkiye dışında pek çok ülke Öğretmenler Günü’nü 5 Ekimde kutlar. Mısır, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 12 Arap ülkesi ise kültürel ve tarihi özelliklerine göre, Öğretmenler Günü’nü 28 Şubat tarihinde kutlar. 

EN GÜZEL ÖĞRETMENLER MESAJLARI

Başöğretmen Atatürk”ün birer yansıması olan sizler, övgülerin en güzeline layıksınız. Öğretmenler gününüz kutlu, başarılarınız daim olsun.

Öğretmenim, bu mutlu gününüzde size sağlık ve mutluluklar diler, ellerinizden öperim. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.(Hz. Ali)

Öğretmenler gününüzü en içten dileklerimle kutlarım. Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.(Atatürk)

Doğruya, güzelliğe, odur yolu gösteren odur hep geleceğe güvenle gülümseyen. Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan. Odur eli öpülen, odur fedakâr insan. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

Çocuklarımızın Yetişmesinde Büyük Rol Oynayan, Her Türlü Fedakarlığı Gösteren Sizlere Çok Borçluyuz. Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi; Egitim Ve Öğretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yöntemlerle Yürütülmesi ile Ancak Mümkün Olabilir. Öğretmenler Günün Kutlu Olsun..

Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

Sen bir ışık yolusun. Bizi hep aydınlatan bir bilgi kaynağısın türlü şeyler anlatan. Avukat, doktor, hâkim, hepsi senin eserin bu ülke, bu insanlar senindir öğretmenim. Her öğretmenler gününde, sevinçle çarpar kalbim. Gösterdi tüm gücünü sevgili öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

Bir gün dersem ki, ben öğretmenim kalemimin mürekkebi alın terindir. Vedalaşıp gidersem öğretmenim unutmayı unuturum da, unutmadığım kalbimdeki en güzel yerindir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

ANAM BABAMSIN ÖĞRETMENİM

İçime bir güneş gibi,
Doğan sensin öğretmenim.
Kalbime bir yağmur gibi,
Yağan sensin öğretmenim.

İlim saçarak cehaleti,
Boğan sensin öğretmenim.
Kötülüklerin önüne seti,
Koyan sensin öğretmenim.

Toplayarak tek tek rakamları,
Sayan sensin öğretmenim.
Geçmişteki tüm yaşananları,
Yayan sensin öğretmenim.

Kendini verdin yeniliklere,
Çalışan sensin öğretmenim.
Tüm zorluklara sabır ile,
Alışan sensin öğretmenim.

Nice ihtişamlı zaferleri,
Anlatan sensin öğretmenim,
Tarihimizdeki neferleri,
Yetiştirensin öğretmenim.

Ne zaman rahat yatacaksın.
Hayattaki çabamsın öğretmenim,
Daha bana ne yapacaksın,
Anam babamsın öğretmenim.


Osman Ali AYDIN

SEVGİLİ ÖĞRETMENİM

Sevgisinin sonu yok,
Kalbinin şefkati çok,
Merhametli, gözü tok,
Sevgili öğretmenim.

Bilgisi ışık saçar,
Sözleri gönül açar,
Ruhum sevinçten uçar,
Sevgili öğretmenim.

Bekliyoruz yolunu,
Sardık sağla-solunu,
Uzat bize kolunu,
Sevgili öğretmenim.

Toplandık dizi dizi,
Sev, okşa hepimizi,
Okutan sensin bizi,
Sevgili öğretmenim.

Gösterirsin doğru yol,
Bilgiler öğret bol bol,
Ülkünle yaşa var ol,
Sevgili öğretmenim.

Öğretmenler Günü Hediye Fikirleri

Yılın En iyi Öğretmeni Oscar Ödülü ( Oscar Ödülü Heykeli)
Fincan (Öğretmeniniz ve öğrencilerin olduğu resim baskılı)
Duvar Saati (Öğretmeninize sevginizi ifade eden sözler ile baskılı)
Minyatür Bahçe (Son dönemde çiçek buketlerinin yerine)
Ajanda+Kalem (isime özel)