BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de patlama Hakkari'den son haberler

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde bu sabah askeri aracın geçişi sırasında, daha önce PKK'liler tarafından yola döşenen patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

Abone ol

HAKKARİ'de sabah saatlerinde Şemdinli'den Yüksekova İlçesi'ne giden askeri zırhlı araç, ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki kaymakamlık çeşmesi mevkiinden geçerken, PKK'liler daha önce yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı inflak ettirdi.

Patlamada askeri araç hasar görürken, 3 asker yaralandı. Ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlere ilk müdahale burada yapıldı. Olay üzerine hastaneye gelen Kaymakam Murat Öztürk bilgi aldı.

HAKKARİ'YE HAVA OPERASYONU

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla öncekigün düzenlenen hava harekatında, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Mirgesav kırsalında 9, Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Hakurk bölgelerinde ise 5 hedefin imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, önceki gün 17.00-17.15 saatleri arasında Şemdinli'nin Mirgesav kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen, teröristlerin barındıkları sığınak ve barınakların bulunduğu 9 hedef ateş altına alınarak imha edildi. Bölgedeki hasar ve zayiat tespit çalışmaları devam ediyor. 

Öte yandan önceki gün 19.34-20.39 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekatında, teröristlerin barındıkları sığınak ve barınakların bulunduğu 5 hedef vuruldu.