BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  GÜNCEL

Hakkı Devrim hayatını kaybetti kimdir ölüm nedeni ne?

Gazeteci Hakkı Devrim hayatını kaybetti. 87 yaşında yaşama veda eden Hakkı Devrim yarın toprağa verilecek. Eşini 2008 yılında kaybeden Hakkı Devrim'in ölümünü oğlu duyurdu.

Abone ol

Gazeteci ve yayımcı Hakkı Devrim, 87 yaşında hayatını kaybetti.. Peki kimdir Hakkı Devrim cenazesi nereden ne zaman kaldırılacak?

Hakkı Devrim'in oğlu gazeteci Serdar Devrim, babasının saat 10.00 sıralarında vefat ettiğini söyledi.

Bir süredir kanser ve yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gören Devrim'in cenazesi, yarın öğle vakti Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos'taki aile mezarlığında toprağa verilecek..

Duayen ismin ölüm haberini alan medya dünyası yasta. Twitterda başsağlığı mesajları yayınlanırken Hakkı Devrim'in Türkçe'ye olan katkısının altı çiziliyor.

İşte Hakkı Devrim için atılan mesajlardan bazıları;

Okan Bayülgen, uzun yıllar  programında daimi konuk olan Devrim'in ardından "Hakkı ağabeyi, "aklımı","hafızamı","gençliğimi" yitirdim. O bana gidenleri anlattı ben de yeni gelenlere onu anlatacağım" diye yazdı.



 

HAKKI DEVRİM KİMDİR EŞİ VE ÇOCUKLARI?

1947 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi ve 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1950-1954 yılları arasında İstanbul Radyosu söz ve temsil yayınlarında reji asistanı olarak çalıştı.



Gazeteciliğe, 1952 yılında Son Saat'te röportaj yazarı olarak başladı. Daha sonraları Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Ege Ekspres ve Tasvir gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Yeni Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı; "Fısıltı" köşesinin yazarıydı.