BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  GÜNCEL

Bayık ve Karayılan için talimat 32 yıl sonra bir ilk!

Bölücü terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla başlayan operasyonlar kapsamında Eylül 2015'te PKK'nın elebaşlarının yakalanması için 32 yıl sonra ilk kez yazılı emir verildiği ortaya çıktı.

Abone ol

Terörle mücadelede son derece kararlı olan hükümet, Eylül 2015'te PKK'nın ele başları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Bahoz Erdal ve Duran Kalkan gibi teröristlerin yakalanması için yazılı emir verdiği ortaya çıktı. Bu yazılı emirin 32 yıl sonra bir ilk olma özelliğini taşıdığı belirtildi.

Türkiye gazetesinden Batuhan Yaşar'ın kaleme aldığı yazıda, devletin PKK terörün üzerine gittiğini PKK'nın şehirlerden 6 ayda temizlendiğini yazdı. Yaşar, "İstihbarat raporlarına göre, PKK şehir savaşlarını 6 yıla yayacak, ardından ülkeyi iç savaşa sürükleyecekti" diye ekledi.

"1984'DEN BU YANA İLK DEFA..."

Batuhan Yaşar'ın "O talimat.. Karayılan ve Bayık için çember daralıyor..." başlıklı yazısındaki o bölüm:

"Karayılan ve Bayık için çember daralıyor... terör örgütü PKK’nın şehirlerden kazınmasının ardından terörle mücadelede yeni bir sayfa açıldığına kesin gözüyle bakabiliriz. Son dönemde her şey sil baştan ele alındı. Ezberler bozuldu, bütün boşluklar dolduruldu. ‘Şu da yapılsaydı’ denebilecek en ufak ayrıntı bile bırakılmadı. ‘Mesela’ mı diyorsunuz; Şöyle, 1984 yılından bu yana ilk defa güvenlik güçlerine PKK’nın üst düzey yöneticileri ile ilgili yakalama talimatı yazılı olarak verildi. Talimatın veriliş tarihi Eylül 2015. Bu çok hassas bir durum. Bu talimat bile artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösteriyor. Daha önce böyle bir talimatın olması ‘PKK’nın üst düzey yöneticilerini yakalamayın’ anlamına tabii ki gelmiyor. Geçmişte bu tür girişimler hep oldu. Ama bu defa hiçbir şey şansa bırakılmıyor.. Talimatsa talimat, yazılı emirse yazılı emir.. Özetle, devletin ve hükümetin terörle mücadeledeki sıkı duruşunu gösteriyor."