BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.484,78
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de 5 asker şehit düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askerler ve terör örgütü arasında çatışma çıktı. Bölge yoğun bombardıman altında...

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 5 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı bildirildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Irak sınırındaki Balkaya Dağları'ndaki çatışma devam ederken şehit haberleri geldi.


haberici.20121119015658.jpg
 

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hakkari'nin Şemdinli ilçesidne çıkan çatışamada arazide ilerleyip teröristlere yaklaşan tim, örgüt mensupların kurdukları pusuya düştü.

5 KENTE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ;

*Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut (Antalya),
*Astsubay Çavuş Nihat Gün (Konya),
*Uzman Çavuşlar Bilal Akgün (Kahramanmaraş),
*Bekir Çavuş (Adana) ve
*Mehmet Bostancı.

Balkaya Dağları'nın Habeşli Yaylası kesimindeki çatışmada 5 askerin şehit düştüğü ve bazı askerlerin yaralandığı belirtildi. Yetkililer henüz bu bilgiyi doğrulamazken, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu da konuya ilişkin yazılı açıklama yapılacağını söylemekle yetindi...

BÖLGE YOĞUN BOMBARDIMAN ALTINDA

Bölgeye skoski helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli askerlerin gönderildiği ve Gelişen, Uslu köylerinde ve diğer köylerden getirilen çok sayıda Geçiçi köy kurucuların çatışma bölgesine gittiği ve operasyonlara katıldığı bildirildi.

Aynı zamanda çatışma bölgesine iki kobra tipi helikopterlerin gönderildiği ve helikopterlerin bölgede yoğun bombardıman altına aldığı ve bölgede bulunan Derecik, Aktütün ile Bayrak tepe ve Gelişen karakollarından bölgeye yoğun Obüs, havan ve top artışların yapıldığı belirtildi. Bölgede yer yer çatışmalar devam ettiği belirtildi.

10 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliği Şemdinli'de yürütülen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada "Halkımızdan alınan bilgiler doğrultusunda yürütülen geniş çaplı operasyonlar neticesinde, silahları ile birlikte 10 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1'i yaralı 4 terörist sağ olarak ele geçirilmiş ve 2 terörist kendiliğinden güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Operasyanlarda 5 güvenlik görevlimiz şehit olmuş ve 1 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır" denildi.

VALİLİKTEN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Şemdinli'deki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu ve yaralıların bulunduğunu söyledi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada 5 askerin şehit olması, 1 askerin de yaralanmasına ilişkin, ''Terörle mücadelemiz elbette daha büyük azimle, gayretle ve şehitlerimizin yolundan giden askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin büyük kahramanlığıyla sonuca ulaşacak. Bir an evvel gözyaşlarının dinmesini ve artık şehitler kervanının sona ulaşmasını diliyorum. Allah rahmet eylesin. Hepimiz çok üzgünüz'' dedi.

Her şehit cenazesinden, her acı olaydan sonra ''inşallah hep bu son olur'' diye umut ettiklerini ifade eden Arınç, şunları söyledi:

''Fakat hainler durmuyor maalesef. Yine bugün Hakkari Şemdinli kırsalında, 4 askerimizin ve 1 helikopter teknisyeninin bir saldırı sonucunda şehit edildiklerini duydum. Fevkalade üzgünüz. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Yakınlarına, millete başsağlığı diliyorum. Terörle mücadelemiz elbette daha büyük azimle, gayretle ve şehitlerimizin yolundan giden askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin büyük kahramanlığıyla sonuca ulaşacak. Bir an evvel gözyaşlarının dinmesini ve artık şehitler kervanının sona ulaşmasını diliyorum. Allah rahmet eylesin. Hepimiz çok üzgünüz.''