BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Türkiye'den kritik Gazze adımı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in hava saldırıları düzenlediği Gazze'ye gidiyor. Başbakan Erdoğan'ın Arap liderlerine yaptığı çağrı ses getirdi. Arap Ligi bakanları Salı günü yapılacak Gazze ziyaretinde Türkiye'nin de olmasını istedi. Önce Dışiş

Abone ol

Türkiye, İsrail'in hava saldırıları düzenlediği Gazze için çok kritik bir adım atıyor. ABD'nin Gazze konusunda İsrail'e destek verdiğini açıklamasının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'ye gitme kararı aldı.

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'dan yaptığı çağrı Arap dünyasında yankı buldu. Kritik Mısır ziyaretinin ardından Arap Lig ülkeleri dışişleri bakanları ortak bir karar aldı ve Gazze'ye gideceklerini duyurdu.

Açıklamaya göre eğer İsrail ile Hamas arasında ateşkes için somut adımlar atılmaması durumunda Arap Ligi ülkelerinin dışişleri bakanları Gazze'ye gidecek. Arap Ligi'nin bu çağrısı Türkiye'den de anında karşılık buldu ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Gazze'ye gitme kararı aldı.

İLKLERİN ZİYARETİ

Bu arada Erdoğan'ın da Gazze'ye Ahmet Davutoğlu ile birlikte gideceği belirtiliyor. Erdoğan'ın bölgeye gitmesi halinde Türkiye'den Gazze'ye ilk kez başbakanlık düzeyinde bir ziyaret gerçekleşmiş olacak.