BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

Selin aldığı 2 kardeş toprağa verildi

Selde hayatını kaybeden 2 kardeş Havza ilçesinde toprağa verildi!

Abone ol
Canik ilçesindeki Mert Irmağı'nın taşması sonucu su baskını yaşanan konutların bodrum katında yaşamını yitiren 2 kardeşin cenazesi, Havza ilçesinde toprağa verildi.
Sel felaketinde yaşamını yitiren 1,5 yaşındaki Hüseyin ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdurrahman Yılmaz'ın cenazeleri Havza'nın Çiftlik köyüne getirildi.
 
Köy camisinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz kardeşler köy mezarlığında toprağa verildi.
 
Baba Recep Yılmaz, cenaze töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saat 23.00'da selin geldiğini duyup kontrol için dışarıya çıktığını söyledi.
 
Suyun çok fazla olduğunu görünce çocuklarını kurtarmak için eve girdiğini anlatan baba Yılmaz, ''6 yaşındaki kızım Azize'yi merdivenlere çıkarttım. Bir daha içeriye girdiğimde camlar patladı, kapıyı açamadım. Eşim ve iki oğlum içeride kaldı. Sabah saat 5.30 sıralarında eşim kurtuldu ama çocuklarımı kaybettim'' dedi.
 
BAKAN KILIÇ'TAN ZİYARET
 
Havza'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, acılı aileye muhtar Ahmet Demirtaş'ın evinde başsağlığı diledi.
 
''Çocuklarımız şehit olmuştur'' diyen Kılıç, ''Selde ölenler şehit sayılır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ve selamlarını size getirdim'' diye konuştu.
 
Kılıç, 2 çocuğun annesi Hüsniye Yılmaz'a da Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın taziye ve selamlarını iletti. Yılmaz ailesinin selden kurtulan küçük kızı Azize'yi kucağına alarak bir süre onunla sohbet eden Kılıç, daha sonra köyden ayrıldı.
 
Taziye ziyaretine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç da katıldı.