BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Ampute atlet olimpiyat takımına seçildi

İki bacağı dizlerinden kesilmiş olan 400 metre koşucusu Güney Afrikalı Oscar Pistorius, Güney Afrika'nın Londra olimpiyatları ekibine seçildi.

Abone ol

İki bacağı da diz altından kesik olan Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius ülkesinin olimpiyat takımına seçildi.

Pistorius, 2012 Londra Olimpiyayatlarında 400 metre ve 4 x 400 metre bayrak yarışlarında koşacak.

Olimpiyatların yanısıra engelli olimpiyatları Paralimpik'te de yarışacak olan Pistorious, ''yaşamının en gurur verici gününü yaşadığını'' söyledi.

Pistorius, ''Bu büyük bir onur. Ayrıca bunca yıllık çaba, azim ve fedakarlığın sonuç vermedinden de memnuniyet duyuyorum'' dedi.

Johannesburg kentinde doğan Pistorious'un ayakları 11 yaşındayken doğuştan yaşadığı bir hastalık nedeniyle iki dizinin altından kesilmişti.

Güney Afrika Spor ve Olimpiyat Komitesi Başkanı Gideon Sam, ''Geçmişte de defalarca söylediğim gibi kimseyi Londra'ya gezmeye götürmüyoruz. Seçilen herkes koşullara uyan ve Olimpiyat oyunlarında şimdi ve 2016'da mücadele edecek kapasitede sporcular'' dedi.'' dedi.

Dünya atletizm şampiyonalarında mücadele eden Pistorius, son olarak Güney Kore'de yapılan dünya atletizm şampiyonasında 400 metrede yarı finalde elenmişti.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği "Blade runner" lakabıyla anılan 25 yaşındaki atletin kullandığı protezler nedeniyle haksız avantaj sağladığı gerekçesiyle yarışamayacağına hükmetmiş, ancak Pistorius'un Uluslararası Tahkim Mahkemesi CAS'a yaptığı itirazın haklı bulunmasıyla yarışmasının önünde engel kalmamıştı.