BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  EKONOMİ

Bankalar yine faturayı müşteriye kesiyor

Müşterisi olduğunuz banka borcunuzu hatırlatmak için size gönderdiği mesajların faturasını size kesiyor

Abone ol

Kredi ya da kredi kartı borç ödemenizi aksattı iseniz bankanız sizi hemen uyarıyor buraya kadar sorun yok fakat uyarı mesajları ekstrenize 3 TL olarak yansıtılıyor. Yani bankaya olan borcunuza borç ekleniyor.

Bankaya olan borcunuzu aksattınız ise dikkat! Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre müşterilerine ‘Borcunuzu Geciktirdiniz’ mesajı atan bankalar müşterilerini uyardıkları bu mesajlardan 3 TL alıyor.

Hesap özetinizde belirtilen borcunuzu zamanında ödemediğinizde bankalar önceki dönemden devreden borcunuz var ise hesap kesim tarihinden borcun ödendiği tarihe kadar faiz hesaplıyor. Tüketicilerden gecikme faizi alan banka birde müşterisine borcunu hatırlatarak tekrar borçlandırıyor.

İşte tüketicilerin yaşadıkları;

BİLGİ İSTEMEDİK

“Ev kredim 5 gün geciktikten sonra bankadan mesaj geldi ve bildirim ücreti olarak 3 TL kesileceği bildirilmiş. Ben zaten yatırmadığımı biliyorum. Bankadan bilgi istemedim. Müşteri hizmetlerini kendim arayıp gecikme olacağını ve yatıracağım tarihi bildirdim. 3 TL da olsa yasal hakkımı arayacağım. İnsanları enayi yerine koyuyorlar. Bu bankadan kredi çektiğime çok pişmanım. Sürekli sorun yasıyorum. Ödemeleri kontrol etmezseniz istemediğiniz sigorta parası bile kesiliyor.”

BİR MESAJIN BEDELİ 3 TL Mİ?

“Bazı aylar kredi kart borcumu 2-3 parçada yatırdığım oluyor, tabi bu sefer bu 1.25 TL x 3 olarak ekstreme yansıyor. Bir kaç defa kartımı yatırmayı geciktirdim. Ekstrem 14' ünde ödenecekse ve ödememişsem, 15'inde direk mesaj geliyor. Ve bu mesaj bana 3 TL ile gecikme bildirim SMS ücreti adı altında mahsup ediliyor. Müşteri hizmetlerini aradım, bu uygulamanın sonlandırılmasını talep ettim. Bunun rutin bir uygulama olduğunu söylediler, kaldıramayacaklarını belirttiler. Bir sms'i gsm şirketleri 0.40 kuruşa ücretlendirirken, aynı gsm şirketlerinin alt yapısıyla bizlere gönderdiğiniz sms'i bize 3 TL'ye faturalandırmanız son derece çirkindir. Kaldı ki, tekrar altını çiziyorum, bu gecikmelerin tek kaynağı bankanızın şube ve ATM sayısının yetersizliğidir. Bu haksız ve çirkin uygulamanın devamı halinde bankanın kartını iptal yoluna gideceğimin de bilinmesini isterim.”