BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Selçuk Erasmus’ta ilk 5’e girdi

Selçuk Üniversitesi, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerini geride bıraktı Erasmus'ta ilk 5'e girdi.

Abone ol

Selçuk Üniversitesi, 2005 yılından bu yana uyguladığı Erasmus Değişim Programı ile yurtdışı eğitim-öğretimi için 24 ülkeye 1110 öğrenci, 200 de akademisyen gönderdi. Türkiye’de programı uygulayan 120 üniversite arasında yer alan Selçuk Üniversitesi, 5’inci sırada yer alıyor.

Polonya, Almanya, Belçika, Avusturya, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, Slovakya başta olmak üzere 24 ayrı ülkede eğitim gören öğrencilerin programla birlikte dünyaya bakış açılarının değiştiğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Öğrencilerimizin programa ilgisinin her geçen gün artması bizleri de memnun ediyor.” dedi.

105 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Öğrencilerin dönem sonu notu ortalaması ve İngilizce seviyelerini dikkate alarak yılda 2 kez sınav yaptıklarını, bu sınavlar doğrultusunda yurtdışına gönderilecek öğrencileri belirlediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Okudan, “24 ülke ve 105 üniversite ile işbirliği halindeyiz. Öğrencilerimiz bu üniversitelerde 5 - 10 ay arasında kendi alanları ile ilgili derslere katılıyor, buradaki derslerinden de muaf oluyorlar. 4 yılda diplomalarını alabiliyorlar. Diplomanın yanı sıra AB ülkelerinde eğitim gördüklerine dair diploma eki de veriyoruz. Bu ek, programı uygulayan bütün ülkelerde tanınıyor ve mesleki alanda önemli bir kriter olarak değerlendiriliyor.” diye konuştu.

HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMİYORLAR

Yurtdışında eğitim aktivitelerini yanı sıra kültürel alanda da öğrencilerin kendilerini geliştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Okudan, “Yurtdışına gidip gelen öğrencilerimizde büyük değişiklikler gözlemliyoruz. Öz güvenleri artıyor ve ufukları gelişiyor. İstedikleri takdirde doktora eğitimlerini bu ülkelerde tamamlayabiliyor, hatta iş kurabiliyorlar. Programa başladığımız yıl olan 2005’te 31 öğrenci göndermiştik. Bu yıl ise sayı 350’ye yükseldi. Öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden yurtdışında eğitim görmenin avantajını yaşıyor.” dedi.

AKADEMİSYENLER DE GİDEBİLİYOR

Erasmus Değişim Programı kapsamında 1110 öğrencinin yanı sıra bu güne kadar 200 akademisyenin yurtdışında eğitim programlarına katıldığını ve çeşitli üniversitelerde ders verdiğini kaydeden Prof. Dr. Okudan, “ Öğrencilerimiz kadar akademisyenlerimizin de bu programdan yararlanmasının yolunu açarak 200 akademisyenimizi yurtdışı eğitimine gönderdik. Program kapsamında ayrıca çoğunluğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere bugüne kadar üniversitemize yurtdışından 300 akademisyen gelerek ders verdi.” dedi.

SELÇUK, ODTÜ VE HACETTEPE’Yİ GERİDE BIRAKTI

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’na bağlı Türk Ulusal Ajansı’nın verilerine göre, programda yurtdışına en fazla sayıda öğrenci gönderen 5’inci üniversitenin Selçuk Üniversitesi olduğu bildirilirken, Ege Üniversitesi 1’inci, İstanbul Teknik Üniversitesi 2’inci, Sakarya Üniversitesi 3’üncü, Anadolu Üniversitesi 4’üncü sırada yer alıyor. 5’inci sırada yer alan Selçuk Üniversitesi’nin altında ise sırayla ODTÜ, Yıldız Teknik, Hacettepe, Uludağ ve Ankara Üniversitesi yer alıyor.