BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,88
HABER /  POLİTİKA

Gül'den Slovenya'ya iadeyi ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için bugün Slovenya'ya gidecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Turk'un davetine icabetle 14-15 Temmuz 2010 tarihlerinde Slovenya'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Gül ve Turk, bugün gerçekleştirecekleri görüşmelerde Türkiye ile Slovenya arasında mevcut ikili siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri değerlendirecek; geleceğe dönük yeni iş birliği imkanlarının yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacak.

Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Pavel Gantar, Başbakan Borut Pahor ve Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankoviç'i kabul edecek olan Gül, Turk ile 15 Temmuz perşembe günü Türkiye-Slovenya İş Konseyi Toplantısına katılarak, iş adamlarına hitap edecek.

Türkiye ile Slovenya arasındaki ilişkilerin her alanda sorunlardan uzak şekilde gelişmeye ve güçlenmeye devam ettiği belirtilen Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"NATO'da müttefik olan Türkiye ile Slovenya arasında güçlü bir diyaloğa dayanan dostane ilişkilerin yanı sıra her geçen gün somut şekilde ilerleyen kapsamlı ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler mevcuttur. Slovenya, ülkemizin AB üyeliğini güçlü bir şekilde desteklemektedir. Türkiye ve Slovenya bölgesel ve uluslararası konularda yakın iş birliği içinde benzer yaklaşım ve bakış açısını benimsemekte, ortak evrensel değerleri paylaşmakta, yer aldıkları bölgenin istikrar ve refahına katkı sağlamaktadır."