BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  DÜNYA

İsrail yine hedef mi şaşırtıyor?

İsrail, Libya'ya ait geminin rota değiştirdiğini iddia ederken vakıftan iddialara yalanlama geldi.

Abone ol

Gazze'ye doğru yol alan Moldova bandıralı Libya gemisinin kaptanının, rotasını Mısır'ın El Ariş limanına çevirdiği bildirildi.

İsrail'deki haber sitelerinden Ynet, İsrail ordu kaynaklarına dayanarak kaptanın rota değiştirdiğini belirtti. Gemi kaptanının, telsizle bağlantı kuran İsrailli yetkililere gemiyi Mısır'a götüreceğini söylediği, gemiden kendisinin sorumlu olup, gemideki aktivistlerin de buna uyacağını belirttiği kaydedildi.

VAKIF BAŞKANI İDDİALARI YALANLADI

Uuslararası Kaddafi Yardım ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Yusuf Savani, Filistinlilere yardım götüren Moldova bandıralı Libya gemisinin hala Gazze yolunda olduğunu söyledi.

Savani, Trablus'dan Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, ''Gemi hala Gazze yolunda ve rotasının değiştirilmesi konusunda herhangi bir karar mevcut değil. Gemi, İsraillilerden bu geceye kadar bölgeden ayrılması yönünde ültimatom aldı. Bunu yapmayacağız'' diye konuştu.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam'ın başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Kaddafi Yardım ve Kalkındırma Vakfı tarafından kiralanan gemi, Gazze'ye 2 bin tonluk insani yardım ve ilaç götürüyor.

Amalthea adlı geminin kaptanının Küba vatandaşı olduğu belirtiliyor. Gemideki 12 kişilik mürettebatın çoğunun Kübalı ve Hintli olduğu, gemide çoğu Kaddafi Yardım Vakfı üyesi 15 aktivist olduğu da bildirilmişti.