BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  GÜNCEL

İlçeyi savaş alanına çeviren patlama

Markette başlayan yangın yan tarafta bulunan tüp bayiine sıçrayınca ortalık savaş alanına döndü.

Abone ol

Samsun'un Bafra İlçesi'nde bir markette başlayan yangın bitişiğindeki tüp bayiine sıçrayınca ardı ardına patlayan tüplerle ilçe savaş alanına döndü.

Samsun'un Bafra ilçesinde bir süpermarkette çıkan yangın bitişiğindeki tüp bayiine sıçrayınca şehir bir anda savaş alanına döndü. Peş peşe patlayan tüpler, Bafralılara korkulu anlar yaşattı. Yangının vatandaşın evine çekildiği saatlerde çıkması can kaybını önledi. Yangın, Samsun ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alınabildi.

Saat 20.45 sularında şehir merkezinde bulunan bir markette henüz nedeni belli olmayan bir yangın çıktı. Yangının kısa zamanda yan tarafında bulunan bir tüp bayiine sıçraması çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Peş peşe patlayan tüpler bir anda ortalığı savaş alanına çevirdi. Tüp bayiinin bulunduğu binanın ahşap olması ve kısa zamanda çökmesi müdahaleyi yavaşlattı.

Yangını söndürmek için çevre il ve ilçelerden itfaiyeler olay yerine sevk edildi. Patlamalar sonucu gök yüzüne çıkan alevler yan tarafta bulunan bir banka ve Bafra vergi dairesine yangının sıçramasına neden oldu. İtfaiye ekiplerinin büyük uğraşları sonucunda yangın daha fazla genişlemeden kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri yangın çıkan dükkanlara köpük sıkarak soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın ilçenin büyük bir kesiminde elektriklerin kesilmesi ve sokakların karanlık içinde kalmasına neden oldu.

Bu arada görgü şahitleri yangının akşam saatlerinde çıkmasının büyük bir faciayı önlediğine dikkat çekti. Yangının iki saat önce çıkması durumunda büyük bir felaket yaşanabileceğinin altını çizen Bafralılar, "Burası insanların en yoğun bulunduğu ve alışveriş yaptıkları merkez. Yangın erken çıksaydı yüzlerce insanın canının tehlikeye girerdi." değerlendirmesini yaptı.

Büyük maddi hasarın meydana geldiği yangında can kaybının yaşanmamasının büyük bir şans olduğu ifade edildi. (CİHAN)