BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Şeker hastalığına ameliyatla çözüm!

Şeker hastaları bu habere dikkat! Artık çektiğiniz çileden kurtulmanız mümkün... Hem de sadece bir ameliyatla...

Abone ol

Genel Cerrah Doç. Dr. Alper Çelik ve Japonya'dan İstanbul'a gelecek olan Dr. Kazunori Kasama, Türkiye'de ilk defa şeker hastalığını ameliyatla tedavi edecek.

Tip 2 Diyabet hastalığına çözüm olarak gösterilen ameliyat, Türkiye için yeni bir tedavi yöntemi olma özelliğine sahip. Metabolik Cerrahi adı verilen ameliyat yöntemi ile diyabetin yanı sıra kilo fazlalığı, kolesterol ve tansiyon yüksekliğinden de tek bir ameliyat ile kurtulmak mümkün.

Ameliyata ilişkin tüm detaylar, 14 Eylül 2011 günü saat 15:00'te Taksim'de yer alan Alman Hastanesi'nde gerçekleştirilecek basın toplantısı aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

2007 yılından bu yana 88 hastayı Metabolik Cerrahi uygulamaları ile tedavi eden Doç. Dr. Alper Çelik, ameliyat ettiği hastalardan sadece 1 hastanın günde tek doz insülin kullandığını diğer hastaların ise insülin tedavisine ihtiyaç duymadıklarını ve kan şekeri düzeylerinin de normal veya normale yakın seyrettiğini ifade etti.

Tek bir ameliyat ile şeker hastalığı, tansiyon ve kolesterol yüksekliğinden kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Çelik, bu ameliyatların 30 yılı aşkın uzun dönem sonuçlara dayanarak şekere bağlı organ hasarı ve diğer olumsuz gelişmelerin bu ameliyattan sonra görülmediğini belirtti. Japonya'dan gelecek olan Dr. Kazunori Kasama ile Doç. Dr. Alper Çelik, ameliyatı gerçekleştirdikleri hafta konuyla ilgili röportaj vermek için İstanbul'da olacaklardır.