BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Metiner özür dilemeye doymuyor

Kanal kanal dolaşıyor Mehmet Metiner özür dilemek için... Bu kez de soluğu Habertürk'te aldı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sarfettiği sözler üzerine kanal kanal dolaşarak binlerce kez özür dileyen Mehmet Metiner, bu kez de soluğu Habertürk ekranında aldı ve özrünü yineledi. 

İnternette çıkan ses kaydının ardından Başbakan Erdoğan'dan özür dileyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "Bir insanın gönlünün incineceği duygusu beni çok rahatsız eder. Sayın Başbakan'ın özür beklediği kanaatinde değilim, bu benim özel tasarrufumdur" dedi.

FİZİKEN İMHA EDİLMEMİ İSTEDİLER

Habertürk TV'ye konuşan Metiner, hakkında yapılan komploların PKK çevresinden geldiğini savundu;

"Kürt meselesini kararlı biçimde çözmeye çalışan tek lider Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. AK Parti hükümetinin Kürt meselesini çözmek isteyen adımlarının PKK'nın varlık nedenlerini ortadan kaldıracağını gördükleri için bir direnç hattı oluşturmaya çalıştılar. AK Parti'nin politikalarını savunanaları saf dışı bırakmak istiyorlar. Milletvekili olmadan önce de beni fiziken imha edilmemi istediler"

ÖZÜR DİLEMEKTEN RAHATSIZ OLMAM

İncittiğini düşündüğü herhangi birinden özür dileyebileceğini kaydeden Metiner, "Özür dilemeyi bile değersizleştirmeye çalışmak çok acı bir şey. Ben makam mevki söz konusu olduğu zaman eğilmemiş bir insanım. Ama bir insanın gönlünü inciteceğimi varsaymak duygusu beni çok rahatsız eder. İşte ben ondan bin kere özür dilmekten hiç rahatsız olmam" dedi.

BAŞBAKAN ÖZÜR BEKLENTİSİNDE DEĞİLDİR

Ses kayıtlarındaki ifadeler nedeniyle Başbakan'ın kendisinden özür beklentisi içinde olmadığını söyleyen Metiner, şöyle devam etti: "Bu benim özel tasarfumdur. Başbakan'la ilgili bir olay değil. Ben kendimden eminnim. Başbakan benim HADEP'te siyaset yaptığımı biliyor. 2001'de beyaz bir sayfa açtık. Hükümetin politikalarını nasıl savunduğumu herkes bilir. Benim özür dilemem hoş olmayan bir sözden dolayıdır"

VARSIN YALAKA DESİNLER...

AK Parti kurulmadan önne yaptığı analizin "yanlış çıkmasından duyduğu memnuniyeti" bir kez daha yineleyen Metiner, "Birileri yalaka diyeceklermiş, varsın desinler. Hiç rahatsız olmam. Başbakan'ın avukatı dediler, yalakası dediler... Hiç rahatsız olmam. Başbakan'ın benim ideallerimin lideri olduğunu milletvekili olmadan önce söylemiştim" diye konuştu.