BIST 10.159
DOLAR 32,24
EURO 35,19
ALTIN 2.480,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ı terletecek Paşa sorusu

Andıç siteleri hakkında AK Parti'nin önceden bilgisi olduğu iddialarını Kılıçdaroğlu şöyle değerlendirdi;

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir AK Partili'nin "Andıç siteleri için Başbuğ'u uyardık ama dinlemedi" açılamasından sonra Başbakan'a bir soru sordu; "Neden Org. Başbuğ'u görevden almadınız?"

BAŞBUĞ'UN HATASI VARSA GÖREVDEN ALSAYDIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM toplantısı için geldiği İzmir'de soruları yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, internet andıcı davasında tutuklanan askerlerin hatırlatılması üzerine dönemin bakanı Vecdi Gönül'ü işaret ederek, "O da sorgulansın" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

GÖNÜL SORGULANSIN: Gözden kaçan nokta şu; internet sitelerinin oluşumu dolayısıyla onay var mı yok mu? Bakan onayı varsa bürokratı nasıl suçlarsınız. Hiç kimsenin aklına gelmiyor. Bakan Vecdi Gönül 'Hayır benim böyle onayım yoktur' demedi. Binlerce belge imzalamış falanÖ Nereden bileyim demeyeceksin bilerek imzalayacaksın. İmzan orada var. Bu sıradan bir olay değil onlarca internet sitesi kurulacak. Bu davada ilk sorgulanması gereken kişi Vecdi Gönül'dür.

GÖREVDEN ALSAYDIN: Gerek duyulursa İlker Başbuğ'un da ifadesine başvurulabilir. AKP yöneticileri zamanında uyarmış. Bu işler uyarıyla falan olmaz. Varsa bir şey görevden alırsınız. Yasalara aykırı uygulama varsa görevden alırsınız. Kişi emekli olduktan sonra konuşmak kolay. O zaman konuşacaktınız, şimdi değil.