BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  DÜNYA

İsrail'den gelen açıklamalar çelişti!

İsrail Başbakanlığı'nın açıklaması, Lieberman'ın sözlerinin ardından geldi...

Abone ol

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman'ın Türkiye aleyhine bir takım önlemler hazırlığında olduğuna ilişkin haberlerden sonra İsrail Başbakanlığı'ndan çok farklı bir açıklama geldi.

139120.jpg
LİEBERMAN ÇOK FARKLI KONUŞMUŞTU...

İsrail'in "şahin" Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, Ankara'nın, yaptırımlarına misilleme olarak Türkiye'yi sert önlemlerle "cezalandırmaya" karar verdiği bildirmişti. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

İsrail Başbakanlığı, ''Bizim politikamız önceden olduğu gibi şimdi de Türkiye ile bağların kötüye gitmesini önlemek ve iki ülke arasındaki tansiyonu sakinleştirmektir'' dedi.

İsrail Başbakanlığı'nın açıklaması, bugün İsrail'in İbranice yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesinin, Türkiye'nin iki ülke diplomatik ilişkilerinin düzeyini düşürmesi; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Gazze'ye gidecek yardım gemilerine savaş gemilerinin eşlik edeceği''ne ilişkin sözlerinin ardından, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Türkiye'ye karşı bazı siyasi ve güvenlikle ilgili önlemler hazırlığında olduğu yolundaki haberinin ardından geldi.

Gazetenin haberine hiçbir atıfta bulunulmayan açıklamada, ''Başbakan ve hükümet üyeleri gerilimin tırmanması halinde ne yapılacağını ilişkin çeşitli opsiyonları müzakere etmiştir. Ancak bununla ilgili bir karar ancak gerekli olması halinde alınacaktır'' denildi.

''Bizim politikamız önceden olduğu gibi şimdi de Türkiye ile bağların kötüye gitmesini önlemek ve iki ülke arasındaki tansiyonu sakinleştirmektir'' denilen açıklamada İsrail'in, sorumluluk bilinciyle hareket ettiği ve etmeye de devam edeceği, Türkiye'nin de aynı şekilde davranacağının umut edildiği'' ifadelerine yer verildi.