BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  GÜNCEL

PKK son 1 yılda 10 şantiyeyi bastı

PKK, güvenlik güçlerine yönelik saldırıların yanı sıra istihdamı arttıran şantiyelere de baskınlar düzenliyor.

Abone ol

Teröristler, makineleri yakarak şantiyeleri iş göremez hale getiriyor. PKK, son bir yılda bölge ekonomisine hayat veren 10 şantiyeyi ateşe vererek binlerce insanın işsiz kalmasına neden oldu.

EN SON 4 KİŞİYİ KAÇIRDILAR

Önceki gece Siirt'te baraj şantiyesini basan PKK'lılar, iş makinelerini ateşe verip yaktıktan sonra 4 işçiyi kaçırdı. Siirt'e 20 kilometre uzaklıkta Şirvan ilçesi yolu üzerindeki Tavan mevkisinde bulunan özel bir şirkete ait baraj şantiyesi 8 Eylül gecesi basıldı. Şantiyede bulunan yaklaşık 60 işçiyi silah tehdidi ile bir araya toplayan PKK'lılar, ilk olarak işçilerin cep telefonlarını aldı. Daha sonra yaklaşık 2 saat örgüt propagandası yapan teröristler, şantiye alanında bulunan 10 iş makinesini ateşe verip yaktı. PKK'lılar kimlik kontrolü de yaptıkları işçiler arasından 8 kişiyi yanlarına alarak kaçtı. Ancak bir süre sonra yürümekte zorlanan 4 işçiyi serbest bıraktı.

İŞ MAKİNELERİNİ YAKTILAR

Diyarbakır'a bağlı Kocaköy ilçesindeki Şaklak köyü kırsalında Di-Mer-San firmasına ait iş makineleri, 7 Eylül gecesi militanlar tarafından ateşe verildi. Mermer ocağını basan PKK'lılar, iş makinelerini yaktı. Teröristler, 40 işçinin ekmek parası kazandığı mermer ocağında bulunan 2 kepçe, 2 kamyon, 3 konteynır ve işçilerin kaldığı 2 çadırı ateşe verdi. İş makinelerinin kullanılamaz hale geldiği mermer atölyesi 7 yıldır faaliyet gösteriyordu.

Bingöl'ün Genç ilçesinde özel bir maden ocağını 31 Temmuz'da basan örgüt militanları buradaki iş makinelerini ateşe verdi. Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Selvi Beldesi'ndeki maden ocağında 4 iş makinesi ateşe verildi.

600 BİN LİRALIK MADDİ HASAR

PKK'ya bağlı militanlar 24 Mayıs'ta Silvan-Batman Karayolu'nun 18 kilometresinde yer alan taş ocağına gece baskın düzenledi. Silvan'daki taş ocağında bulunan iş makinelerini ateşe veren örgüt militanları 600 bin liralık maddi zarara yol açtı. Şantiyede yaklaşık 20 işçi çalışıyordu. AK Parti Silvan İlçe Başkanı'na ait şantiyeyi 5 militan bastı. Gerekçe olarak Başbakan Erdoğan'ın Batman'daki mitingine ilçe başkanının katılması gösterildi.

HES SANTRALİNE GİRDİLER

Bingöl'e bağlı Karlıova İlçesi Devecik Köyü'ne yakın Hidroelektrik Santrali'ndeki 5 iş makinesi örgüt militanları tarafından yakıldı. HES santraline giren 3 örgüt militanı Emre Ayan, Mehmet Uslu ve Mehmet Akif Uslu'yu da kaçırarak şantiyeden ayrıldı.

Bingöl'ün Genç ilçesinde özel bir maden ocağını basan terör örgütü PKK, iş makinalarını yaktı. Bingöl'ün Genç ilçesinde özel bir maden ocağını basan militanlar 30 Temmuz gecesi ocağa girdi. Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Selvi beldesi yakınlarında bulunan bir maden ocağına geldi. Burada bulunan işçi ve bekçilerden oluşan 11 kişiyi etkisiz hale getiren silahlı militanlar, bölgeye ekonomik olarak can veren 4 iş makinasını ateşe vererek şantiyeden kaçtı.

SİVİLLER HEDEF ALINACAKTI

Şırnak'ta şantiye basan örgüt militanları iş makinelerine uzaktan kumandalı bomba takarak sivilleri hedef alan bir eyleme imza atacaktı. Terör örgütünün iş makinelerine kurduğu uzaktan kumandalı bombalar son anda fark edildi. Cudi Dağı Azcık Tepesi'nde kurulu bulunan şantiye 2 Mayıs'ta kalabalık terörist gurubu tarafından basıldı. Bekçiler etkisiz hale getirildikten sonra iş makinelerine cep telefonu düzenekli bombalar yerleştirildi. Baraj bölgesinde gece çamura saplanan bir iş makinesine de bomba düzeneği örgüt militanları tarafından yerleştirildi. Sabah iş makinesini bulunduğu yerden çıkaran operatör şehir merkezinde bombanın farkına vararak sivillere yönelik saldırının önüne geçildi.

BAZ İSTASYONLARINA BASKIN

Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Yelkenli Köyü yakınlarında Turkcell, Avea ve Vodafone şirketlerine ait baz istasyonlarının bulunduğu tepede çalışma yapan 5 kişi kaçırıldı. 22 Ağustos'ta gerçekleştirilen olayda 3 şirket aracı ateşe verildi.

EKMEK ARABASINI YAKTILAR

Tunceli'deki Pülümür yolunun 15. kilometresinde yol keserek önce vatandaşlara propaganda yapan örgüt mensupları daha sonra jandarma karakoluna ekmek götüren iki aracı yaktı. 21 Haziran'da yol kesen örgüt mensupları 2 ekmek arabasını yakarak olay yerinden uzaklaştı.