BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.398,02
HABER /  GÜNCEL

Şehrin göbeğinden kız kaldırdılar

Kızı güpegündüz kaçırdılar. Kız ellerinden kurtuldu, polise gitti. Polis benim bölgem değil dedi. Kaçıranları serbet bıraktı. Taa ki bir vekil aranana kadar...

Abone ol

19 yaşındaki kız güpegündüz İstanbul'un göbeğinde bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Gece kendini kaçıran 5 kişi hap alınca kız kaçtı. Polise gidince şok yaşadı. Herkes 'bizim bölgemiz değil' diyordu. Aile kızı kaçıran kişilerden birinin adını vermişti ama o şahıs karakolda serbest bırakıldı. Ne zaman ki aile tanıdıkları bir milletvekilini aradı, her şey değişti!

5 KİŞİ ZORLA OTOMOBİLE BİNDİRDİ

Konfeksiyon işçisi 19 yaşındaki M.C'ye kabus yaşatan olay dün Sancaktepe Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; iki yıldır bir tekstil atölyesinde çalışan 19 yaşındaki M.C, dün sabah işe gitmek için evinden ayrıldı. Yürüyerek iş yerine giden M.C'nin yanına, içerisinde 5 kişinin bulunduğu bir otomobil yaklaştı. Otomobilden inen şahıslar, M.C'yi zorla otomobile bindirerek olay yerinden uzaklaştı.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Şahıslar, otomobil içerisinde elleri ve gözleri bağladıkları M.C'yi, aynı mahalledeki bir eve götürdü. Akşam havanın kararması üzerine şahıslar, M.C'yi daha uzak bir yerdeki inşaata götürdü. Kaçmak isteyen M.C, silahlı şahıslar tarafından darp edilerek, kendisini ve anne - babasını öldürmekle tehdit edildi.

HAP ALIP UYUYUNCA KIZ KAÇTI

Gecenin ilerleyen saatlerinde hap alan şahıslar, hapın etkisiyle sabaha karşı uyudu. Bunu fırsat bilen genç kız, elleri bağlı olmasına rağmen bulunduğu inşaattan kaçarak kendisini sokağa atmayı başardı. Bu sırada sokaktan geçen bir otomobilin önüne kendini atan M.C, şahsa, kaçırıldığını söyleyerek yardım istedi. Maltepe'de olduklarını öğrenen M.C, şahsa Yenidoğan'da oturduklarını söyledi. Cep telefonuyla aileyi arayan şahıs, otomobiline aldığı M.C'yi Samandıra'ya götürdü. Kendisinden şüpheleneceğinden korkan şahıs, M.C'yi Samandıra'da bırakarak kaçtı. Samandıra'ya giderek kızlarını alan aile, bir gün sonra kızlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

ŞİKAYETTE BULUNDU

Kızlarının kaçırılması ile ilgili Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden şikayetçi oldu. Gerekli işlemlerin yapılmasından sonra Kartal Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na giden M.C, tecavüze uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne sevk edildi.

"KAÇMAK İSTERKEN DÖVDÜLER"

İşe giderken kaçırıldığını belirten M.C, "İş yerine gidiyordum. Bir araba önümü kesti zorla beni arabaya bindirmek istediler. Direnmek istedim ancak başaramadım. Araba içinde elimi ve gözümü bağladılar. Bir eve götürdüler, direnip kaçmak isterken dövdüler. Gittiğimiz evde ben bir odaya girerek kendimi kilitledim. Beni kaçıran şahıslar, uzun saçlı ve takım elbiseliydiler. Silahları vardı. Her kaçmaya çalıştığımda darp ettiler. Havanın kararmasından sonra başka bir yere götürdüler. Şahıslar gece hap aldılar. Verdikleri yemeği yemedim. Eğer kaçarsam aileni öldürürüz evini köyünü biliyoruz. Biz hapse girsek 24 saatte kurtuluruz diyorlardı. Sabah 07.30 sıralarında kaçmayı başardım." diyerek olayı anlattı.

"ANNE BENİ KURTAR"

Gün içerisinde kızını aradığında telefona erkek bir şahsın çıktığını belirten anne Aynur C. ise, "Kızımı aradığımda, bir erkek şahıs çıktı ve 'merak etme teyze kızın emin ellerde' deyince kendimi kaybettim. İş yerini aradım 'gelmedi' dediler. Sonra bir telefon daha geldi. Kızım 'Anne beni kurtar' diye yalvarıyordu. Eli kolu bağlı halde bir şahsa sığınmış. O şahıs da Samandıra'da bıraktıktan sonra başı belaya girmesin diye kaçmış." dedi.

AYNI İŞYERİNDE ÇALIŞAN BİRİ KAÇIRMIŞ

Kızının kaçırıldığını öğrendikten sonra polise giderek müracaat ettiğini belirten baba Sami C ise, "Kaçıranlardan birinin, kızımla bir zamanlar aynı iş yerinde çalışan T.T olduğunu biliyordum ve polise bu konuda bilgi verdim. Ancak bu konuda hiçbir işlem yapmadılar. Sadece o şahsın babasını çağırdılar ve o da konuyla ilgili bilgisini olmadığını söyleyerek serbest bıraktılar. Ben evladımın canından endişe ederken, karakol olayı sıradan bir şüphe gibi gördü. Emniyet yetkililerinden şikayetçiyim. Silah soruyla bir kız kaçırılma olayı bu kadar basit bir olay mı?" dedi.

MİLLETVEKİLİNİ ARAYINCA İŞ DEĞİŞTİ

Amca Salih C, ise, " Gittiğimiz polis- jandarma, 'bizim bölgemiz' değil diye başlarından savmaya çalıştı. Ben de tanıdığım bir milletvekilini arayıp yardım istedim. Sayın vekilimizin devreye girmesinden sonra polis konuyla biraz da olsa ilgilenmeye başladı." diye konuştu.