BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.392,96
HABER /  GÜNCEL

Cübbelinin gözüne Barbieyi soktu

Cübbeli Ahmet Hoca Teke Tek'e konuk oldu. Hoca pişman olduğu bir açıklaması olduğunu söyledi. Altaylı da ona Barbie bebek gösterdi.

Abone ol

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü nam-ı diğer Cübbeli Ahmet Hoca dün akşam Fatih Altaylı'nın konuğuydu. Altaylı programın ilerleyen saatlerinde "Bu bebek falan değil, karının minyatür hali. İnsanları tahrik edecek oyuncak bebekler yapılıyor" diyen hocaya Barbie bebek gösterdi.

NEDEN TEKE TEK'E GELDİNİZ?

Bugüne kadar televizyonlara hep mesafeli duran Cübbeli'ye Altaylı'nın ilk sorusu "Neden Teke Tek'e katılmayı kabul ettiniz? Hem de hiçbir pazarlık yapmadan... Ben gelmeyeceğinizi düşünüyordum" oldu. 

Cübbeli Fatih Altaylı'yı överek cevap verdi:  "Tabii bizim de takiplerimiz doğrultusunda sizin de sözünüzde durduğunuz... Biz bir şart koşmadık ama, burada bir dobralık, bir mertlik, bir şeffaflık mülahaza ettik. Bizim de kendimize göre düşünce ve tarzımız var. Buna binaen, Allah'a da güvenerek,  sığınarak, çekineceğimiz bir şey de olmadığından geldik. Siz de bize ne sorarsanız bilebildiğimiz kadarıyla cevabını vermeyi düşünerek geldik. Aksi takdirde hakkımızda yazılan çizilen, seven söven dolu şeyler bulunuyor.  Bunlardan rahatsızlık duymuyoruz ama insanların doğruları anlamaları için düşündük ki siz rahatlıkla sorun, biz de biliyorsak cevap verelim. Sizi bu noktada şeffaf bulduk."

NEDEN CÜBBELİ AHMET HOCA?

Cübbeli Ahmet Hoca'nın 45 yaşında olduğunu öğrenen Fatih Altaylı "Niye bu genç yaşta öne çıktınız? Ve cübbeli nereden geliyor?" diye sordu.

Mahmut Ünlü isminin geçmişini şöyle anlattı: "Biz 6-7 yaşındayken bizim evimiz İsmailağa caminin karşısındaydı... Caminin imamı Mahmut Efendi, babamın dini nikahını da kıymış, resmi nikahtan sonra... Sonra biz hep camiye götürülmeye başlanmışız. Orada da bir hocamız vardı. Terzilik yapıyordu. Terzi dükkanında Kuran okuyoruz. 3 tane Ahmet'tik. Onlar cübbe giymiyordu. Çocukluktan beri bu iş bize sevdirildi. Ayırsın diye bize 'Cübbeli Ahmet' dediler.

Altaylı "Cübbeli"nin altından bambaşka bir hikaye çıkmasını beklediğini söyledi: "Ben de daha derin bir hikaye bekliyordum. Futbolcular gibi yani. Büyük Ahmet, Küçük Ahmet, Fuji Ahmet gibi..." İsmailağa cemaati nedir? Kimdir?

11 YAŞINDA VAAZ VERMEYE BAŞLADIM

Cübbeli Ahmet cemaatte neden öne çıktığını da "Benim çocuklardan beri bu işe merakım var. Bu iş merak işi... Çocukluktan beri medrese usülü ders aldım camide. Bende bir hazır cevaplık vardı, bir çene kuvveti vardı. Bu Allah vergisidir. Ben 10 yaşındayken hadisleri ezber edip vaaz verecek hale geldim. Müftüye gittim. Müftü beni imtihan etti. Bana Ramazanlık program verdi. Konuştuğum camiler Selahattin Camiler. Kimisi ne konuşuyor diye geliyor, kimisi de çocuk konuşuyor diye geliyor."

CÜBBELİ'YE BARBİE BEBEK SÜRPRİZİ

[PAGE]

'BEBEK DEĞİL KARININ MİNYATÜR HALİ' DEMİŞTİ

Programın ilerleyen dakikalarında, "Bu bebek falan değil, karının minyatür hali. İnsanları tahrik edecek oyuncak bebekler yapılıyor" açıklamasıyla tepki çeken Cübbeli Ahmet Hoca, Barbie Bebek sürprizi ile karşılaştı. Fatih Altaylı'nın gösterdiği Barbie Bebek'le ilgili olarak, "Biz bundan tahrik oluyoruz demedik. Bu bebek değil, büyük kadının sembolü. Bu 2 sene önceki açıklama. Bu bebekte tahrik edicilik yok. Bikinilisinden bahsediyoruz. Bu kadar uzun saç bebek saçı değil. Benim demek istediğim çocuklara rol model oması yanlıştır. Bu büyük kadının figürüdür bu bebek değildir, bebek ise caizdir." diye konuştu. Cübbeli Hoca bu bebeklerin çocuklar tarafından örnek alınmasına karşı olduğunu söyledi.

SİZ EN KAPALISINI GETİRMİŞSİNİZ

Altaylı'nın "Bunun neresi tahrik edici hocam?" sorusuna ise "Şimdi biz bunu bir soranın sorusuna karşılık olarak söyledik. Siz bi kere en örtülüsünü getirmişsiniz. Bunun daha kapalıları da var. İran yaptı ben isterseniz size çarşaflısını getiririm. Ben bir marka vermedim. Şu saç zararlı, kültür emparyalizmine maruz bırakıyor. O yaşta bebeğin saçı o kadar uzun olur mu bacağı öyle olur mu? Biz bunu tahrik edici unsurlar içinde, biz bundan tahrik oluyoruz diye bir şey demedik ki. Biz büyük kadının figürü sembolüdür. Bebek değildir diyoruz. Bu iki sene evvelki bir konu bu. Bir soru sorulmuş, cevap vermişiz." dedi.

AYŞE ARMAN ÇARŞAMBA'DA NİYE YÜRÜYEMEDİ?VATANIMI ELİN HRİSTİYANINA MI ŞİKAYET EDEYİM!

[PAGE]

ÇARŞAMBA BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde Fatih Çarşamba'dan mini etekle geçerken gözle ve sözle taciz edildiğini söyleyen Ayşe Arman konusunda da Ahmet Hoca şunları söyledi:

Fatih Çarşamba hiç bildiğiniz gibi değil. Sağlı sollu iki tarafta kız liseleri vardır. Oradan herkes rahatlıkla geçer. Ayşe Arman'ın o olayını okudum. Normal vatandaşın geçmesi başka, ben röportaj yapacağım diye geçeceği anlaşılan kişiye başka bakarlar. Çünkü bizim hakkımızda kötü yazarlar diye düşünürler. Ama ben herkese hürmet gösteririm.

CİNAYETLER PROVOKASYON

Cübbeli Ahmet Hoca, cemaatin önde gelen isimlerinden imam Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu cinayetlerini ise provokatif bir eylem olarak değerlendirdi. Bayram Ali Öztürk'ü bıçaklayarak öldüren saldırganı linç edenlerin ise cemaat değil o kişiyi camiye götürüp cinayeti işleten kişiler olduğunu öne sürdü.


LİDER KİM OLACAK?

Fatih Altaylı İsmail Ağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'ndan boşalacak liderlik koltuğuna kimin oturacağını da sordu. Cübbeli Ahmet Hoca şu anda cemaat içinde herhangi bir liderlik mücadelesinin olmadığını vurguladı.

VATANIMI ELİN HRİSTİYANINA MI ŞİKAYET EDEYİM

Cübbeli Ahmet Hoca en çok konuşulan olaylardan biri olan İslamcı Yazar Hüseyin Üzmez'le ilgili, "Hüseyin Üzmez ceza alması halinde kafir değil günahkar olur" dedi.

28 şubat sürecinin en çok mağdur olanlardan biri olduğunu da söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmedim. Vatanımı elin Hıristiyanına mı şikayet edeyim? Ne faydası olur?" diye konuştu.



O SÖZLERİMDEN DOLAYI PİŞMAN OLDUM
MAĞARADAN ÇIKMADIM Kİ! JET SKİ'YE BİNERİM!

[PAGE]

MEHDİLİK TARTIŞMASI

Cübbeli Ahmet Hoca "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ile girdiği mehdi tartışmasına da değindi. Adnan Oktar'ın kendini Mehdi ilan etmesine ateş püsküren Cübbeli Ahmet Hoca "Adnan hocaya kızmıyorum, eleştirmiyorum, görüşü yanlış. '100 tane hadis bana uygun düşüyor' diyor. Aslında bir hadis bile uymuyor. Bu 100 hadise iftira olur. 3 yıl içinde mehdi çıkmayacak ben bunu ilan ediyorum" dedi.

PİŞMAN CÜBBELİ

Fatih Altay'lı Cübbeli Ahmet Hoca'ya 17 Ağustos depreminden sonra söylediği "Mevlam zina yuvalarını vurdu" gibi sözlerini de hatırlattı. Cübbeli Ahmet hoca o açıklamasında Yalova, İzmit, Adapazarı gibi yerlerin adını verdiği için pişman olduğunu söyledi. Fatih Altaylı'nın "Deprem olsa yine söyler misiniz?" sorusuna ise yine şaşırtan bir cevapla "Her doğru her zaman söylenmez" dedi.

ZANNETTİLER Kİ YAŞAMI BİLMEYEN MAĞARADAN ÇIKMIŞ BİRİ


Cübbeli Ahmet Hoca'nın ünlü Jet Ski'li tatil görüntüleriyle ilgili, "Herkes çok garipsedi, cübbeli görmeye alıştığımız biri..." diye soruya başlayan Altaylı'nın sözünü kesen Ahmet Mahmut Ünlü, "O noktada toplum yönlendirildi. Öcü gibi gösterilince, bir de böyle olunca beni zannettiler ki zevksiz, kültürsüz, yaşamı bilmeyen, mağaradan çıkmış biri... O hainliği yapan, benim yanıma gidip gelen cemaatten biriydi. Bizi tatile davet etti, "Burası kayalık denize girilmez" dedi. Çok bunalmıştık devamlı camii, cemaat. Eşimizi aldık dediler ki "Açıkta denize girer misiniz?" Ne ile gideceğiz, milyon dolarlar vererek gemi tutacak halimiz yok. Haşemamız var, avret yeri örtülü, başımız mecbur açık olacak, takke denizin dibine giderse alamayız. Adam demiş ki, bizi çek. Meğerse gazete gazete gezip 10 bin TL'ye satacakmış" dedi.


İnternethaber-Habertürk