BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  GÜNCEL

Uşaka artık uçakla gidilemeyecek!

Türk Hava Yolları Uşak-İstanbul seferlerini kaldırdı. Açıklamada Uşak Havalimanı'ndaki çalışmalar sebep gösterildi

Abone ol

Türk Hava Yolları, Uşak-İstanbul seferlerini 31 Aralık 2009 tarihine kadar durdurdu.

THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, haftada üç gün gidiş-dönüş olarak yapılan seferlerin, Uşak Havaalanındaki pist genişletme ve aydınlatma sisteminin yeraltına alınması çalışmalarından dolayı durdurulduğu belirtildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, uçuşlarının durdurulmasının çok ters zamana geldiğini belirterek, “Uçağa tam alıştığımız zamanda inşaat çalışmalarının başlatılmasından kaynaklı olarak uçuşlar durduruldu. İnşaatın uçuşları engellemeyeceği söyleniyordu. Ancak bilirkişi heyeti yaptığı son incelemede inşaat aşamasında uçuş güvenliğinin olmayacağı yönünde rapor vermiş. Pist yenileme ve ışıklandırma çalışmalarının ardından havalanı yeniden uçuşa açılacak, güvenlikli havaalanları sıralamasına girecek” dedi.


SİVİL BASKI ÜZERİNE SEFERLER KONMUŞTU


2001'de uçuş trafiğine kapatılan Uşak Havaalanı, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların yoğun baskısı üzerine, 2006 yılında Atlas Jet’in haftada üç kez sefer yapmasıyla yeniden açılmıştı. Ancak Atlas Jet'in geçen yıl sonunda uçuşlarını durdurmasıyla, boşluğu THY doldurmuştu.