BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Tek katsayı kolayca iptal edilir

Tek katsayıyla ilgili Yargıtay Onursal Başkanı Kanadoğlu 'Anayasa Mahkemesi'ne gerek yok, Danıştay zaten iptal eder' dedi.

Abone ol

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, YÖK'ün "tek katsayı" kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin anlamı olmadığını, kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay'ın yeterli olduğunu savundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi ve Cumhuriyet Okurları Kulübü'nce düzenlenecek "Lozan'dan Lozan'a" konulu konferans için Antalya gelen Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu'nu ziyaret etti.

DANIŞTAY'A GİTMEK YETERLİ

Ziyaretin ardından adliye binasından gazetecilerin, YÖK'ün aldığı "tek katsayı" kararı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu"nun buna yönelik, "Anayasa'ya aykırı bir yönü yok" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Kanadoğlu, şunları söyledi:

"Öyle mi diyor? Kararı da veriyor. Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin bir anlamı yok. Kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay yeterlidir. Karar ortada. Genelge haline gelecek. Elbette ki Danıştay'a götürülecektir. Yalnız, Anayasa Mahkemesi'nin, AKP hakkında almış olduğu o kararın okunmasında, AKP için yarar vardır. Tam zamanıdır şimdi."