BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.401,33
HABER /  GÜNCEL

Şehit polisi hakkında şoke eden ses kaydı

Adana'daki Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren polis memuru Mustafa Sarı'nın ölümü hakkına ortaya çıkan bu ses kaydı kafa karıştırdı

Abone ol

Adana'da gerçekleştirilen yasadışı gösterilerde, bir inşaat alanına düşen komiser yardımcısı Mustafa Sarı şehit olmuştu. Şehit polisin olaylara müdahale ettiği anda inşaata düştüğü açıklanmıştı. Ancak eylemcilere ait olduğu iddia edilen ses kaydı kafalarda soru işareti bıraktı.

Adana'da akıllı cep telefonuna indirilen programla birbiriyle haberleşebilen eylemciler, alt geçite düşerek şehit olan komiser Mustafa Sarı'nın düştüğünü, "Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış, sonra da kaybolmuştur." diye duyurdu.

Taksim'deki Gezi Parkı gösterileriyle Türkiye'ye yayılan protestolar için eylemciler, akıllı cep telefonlarına indirilen 'Zello Walkie Talkie' programı ile konuşuyor. Telsiz gibi kullanılan programla eylemciler, polisin yerini birbirlerine haber vererek yönlerini tayin ediyor. AK parti il binası önünde başlayan eylemin ardından yaşanan kovalamaca sırasında inşaatı devam eden alt geçitten düşen komiser Mustafa Sarı'nın olayını da eylemciler birbirine bu programla duyurdu.

Zello'daki ses kayıtlarında, eylemcilerden biri, "Arkadaşlar, Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış sonra da kaybolmuştur. Arkadaşlar 3 polis düşmüş biri kafa üstü." diyor. Aynı eylemci, Sergen'in daha sonra Dağlıoğlu Mahallesi'ne gittiğini söylüyor. Eylemcilerin konuşmaları şöyle:

- "Sergen arkadaşımız arabayla Atatürk Caddesi'nde gezerken Adana'da kaybolmuştur arkadaşlar. Kendisi Dağlıoğlu Mahallesi'nde soluğu almıştır."

- "Arkadaşlar şu an Şadırvan'ın oradaki köprüden bir düşme vakası var. Polisler oraya gitti. Olay yeri inceleme de orada. Bilgisi olan var mı tam olarak. Aslı yok mu söylenenlerin. Arkadaşlar olay yeri inceleme orada aslı yoksa nasıl orada olur. Arkadaşlar öyle bir durum var. Çevik kuvvet aşağı düşmüş."

- "Arkadaşlar Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış. Sonra da kaybolmuştur. Arkadaşlar 3 polis düşmüş biri kafa üstü.

Arkadaşlar tam olarak bilgi verin lütfen. Tüm Adana seni arıyor Sergen dikkatli ol. G...'nü kolla. Her yer Taksim her yer direniş. Küfürlü konuşmayın."