BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  DÜNYA

Gazze’den Kudüs’e destek

İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgalinin 46. yıldönümününde Gazze’de binlerce kişinin katılımıyla büyük bir gösteri düzenlendi. <br/>Kudüs posterler...

Abone ol

İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgalinin 46. yıldönümününde Gazze’de binlerce kişinin katılımıyla büyük bir gösteri düzenlendi.
Kudüs posterleri ve "Kudüs Biz Geliyoruz" yazılı pankartlarla sokaklara dökülen binlerce Filistinli, Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Erez sınır kapısı yakınlarında eylem yaptı.
Eylemde İsrail ve Amerikan bayrakları yakılırken, yapılan konuşmalarda Kudüs’teki Yahudi işgalinin devam etmesinin tüm İslam alemi için bir kara leke olduğu ifade edildi.
Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, "Bugün (dün), dünya üzerindeki tüm Filistinliler sokaklarda" diyerek, Doğu Kudüs yeniden Filistin toprağı oluncaya dek bu direnişin süreceğini söyledi.
Eyleme katılan Fetih lideri Fayez Ebu Eita ise, "Her gün, her saniye, Kudüs’ün Filistin’in tarihi başkenti olduğunu söylüyoruz. Tüm Filistinliler, Kudüs’ü, Filistin devletinin ebedi başkenti olarak görüyor. İşgal sona ermelidir. Birleşmiş Milletler’de Filistin’in bir devlet olarak, Kudüs’ün de başkenti olarak tanınmasını isteyen uluslar arası toplumun arzusu gerçekleşmelidir" şeklinde konuştu.
Hamas’ın önde gelen isimlerinden Halil Hayia ise, "Bugün burada tüm direniş gruplarının bir araya gelmesiyle verdiğimiz mesaj şu oldu: Biz topraklarımıza sonuna kadar savunuyoruz. Bir karışından bile vaz geçmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, kararlılığımız, topraklarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, Mescid-i Aksa Siyonistler’in elinden kurtarılıncaya kadar, ki ne pahasına olursu olsun, asla sona ermeyecektir" ifadelerini kullandı.
(İHA)