BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,01
HABER /  EKONOMİ

Egeli hazır giyimlerden İstanbul'a çıkarma

Ege bölgesi hazır giyimcileri Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile İstanbulda biraraya geldi.

Abone ol

Ege Bölgesi’nden hazır giyim ve konfeksiyon ihracatını arttırmak için ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonları yapan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), İstanbul’da yabancı firmaların mümessilleriyle üyelerini biraraya getirdi.

İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen 3. Yeni Ufuklar Yeni Fırsatlar Organizasyonu’na Ege Bölgesi’nden 23 hazır giyim firması, ithalatçılardan ise aralarında Marks&Spencer, Li&Fung, Betty&Barcley, S.Oliver gibi büyüklerin de bulunduğu 16 yabancı firma mümessilliğinden 23 temsilci katıldı.

Egeli hazır giyim ihracatçıları, örme ve dokuma ürün gruplarında ürettikleri erkek, bayan, çocuk, bebek ve denim ürünlerini tanıttı. EHKİB Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, bir günlük etkinlikte 250 civarında ikili iş görüşmesi yapıldığını belirterek, organizasyonu önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Mümessil firmaların ve hazır giyim ihracatçıları temsilcilerinin ortak düşüncesinin, istikrarlı olarak düzenlenen bu faaliyetlerin iş imkanlarını arttırmada önemli rol oynadığı olduğuna işaret eden Sertbaş, “Ege Bölgesi’ne gelmeyen ya da kendi ihtiyaç duyduğu anda gelen mümessil firmalara, ürünlerimizin en az İstanbullu firmalarınki kadar kaliteli olduğunu göstermek ve ihracatı arttırmak istiyoruz. Çabalarımızın meyvelerini, önümüzdeki dönemde alacağımızı düşünüyoruz. 2013 Mayıs sonu itibariyle EHKİB olarak 1 milyar 206 milyon dolarla tarihimizin en yüksek ihracat rakamına ulaştık.” diye konuştu.